Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Θλίψη για το θάνατο του 16χρονου αθλητή πυγμαχίας - Τι λέει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου


Θλίψη σκόρπισε στον ελληνικό αθλητισμό η είδηση του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια αγώνων σπάρινγκ στα μέσα Δεκεμβρίου σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα.

Ο Βασίλης Τόπαλος ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία. Υπενθυμίζεται πως ο 16χρονος αθλητής νοσηλευόταν από τις 16 Δεκεμβρίου σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Τζάνειο», μετά από τραυματισμό στο κεφάλι σε γυμναστήριο. Για το συμβάν έχει διαταχθεί έρευνα.

Την Παρασκευή το πρωί έκανε την καθιερωμένη προπόνησή του, όταν κάποια στιγμή ένιωσε έντονη αδιαθεσία, ενόχληση στην κοιλιακή χώρα και τάση για εμετό. Ο νεαρός πήγε στο μπάνιο του γυμναστηρίου όπου φέρεται να λιποθύμησε και να χτύπησε σε κάποια σκληρή επιφάνεια.

Στην συνέχεια ένας συναθλητής του που τον είδε να βρίσκεται στο έδαφος ειδοποίησε τον πατέρα του και τον υπεύθυνο του γυμναστηρίου. Οι δυο άνδρες έσπευσαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Εκεί, ο 16χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την αφαίρεση αιματώματος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, σημείωσε ότι ο ιδιοκτήτης και ο προπονητής του συγκεκριμένου γυμναστηρίου, από την πρώτη ώρα και στιγμή είναι δίπλα στην οικογένεια για αυτό το οποίο συνέβη.

Μόλις έλαβε χώρα το συμβάν, προ του θανάτου του παιδιού, είχαν κληθεί στον εισαγγελέα Αθλητισμού (σ.σ. ο ιδιοκτήτης και ο προπονητής) προκειμένου να καταθέσουν (…) Ο πατέρας είναι παρών στη διαδικασία της προπόνησης. Δεν ήρθε σε καμία επαφή, οπότε δεν προήλθε κανένας τραυματισμός από έτερο πρόσωπο, δηλαδή συναθλητή του. Πράγματι, μετά την προπόνηση η οποία έγινε, οδηγήθηκε σε έταιρο χώρο του γυμναστηρίου, δηλαδή στα αποδυτήρια, όπου εκεί έχασε τις αισθήσεις του και κατά την πτώση επήλθε το συγκεκριμένο τραύμα, όπου δυστυχώς επήλθε το μοιραίο.

Η παρουσία γιατρών είναι κάτι το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό σε αυτό το στάδιο της προπόνησης. Ο,τιδήποτε και αν συμβεί καλείται κατευθείαν το ΕΚΑΒ για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες. Το ζήτημα είναι ότι, ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου που εκπροσωπώ, που είναι διακεκριμένος αθλητής στο χώρο (δεν έχει συμβεί το παραμικρό όλα αυτά τα χρόνια), παρείχε τις πρώτες βοήθειες από την πρώτη στιγμή.

Το ζήτημα είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση ότι δεν υπήρχε κανένα παράπονο, τόσο από τον αθλητή όσο και από τον πατέρα -ο πατέρας θα το εξέφραζε κατευθείαν- έτσι ώστε είτε να υπάρχει κάποια διακοπή της προπόνησης ή ο,τιδήποτε άλλο».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε να γίνει διερεύνηση του σοβαρού τραυματισμού του Έλληνα αθλητή ενώ και η Ελληνική ομοσπονδία πυγμαχίας συλλέγει στοιχεία προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News