Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Κιβωτός του Κόσμου: Γιατί ο πάτερ Αντώνιος δεν φορούσε ποτέ τον σταυρό στο λαιμό του


Την ώρα που οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές μέχρι και ασελγείς πράξεις στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου συνεχίζονται και τα οικονομικά της ΜΚΟ είναι στο μικροσκόπιο των Αρχών, ο Σταύρος Μπαλάσκας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο πάτερ Αντώνιος δεν φορούσε ποτέ τον σταυρό στον λαιμό του στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» μεταφέρει πώς ερμηνεύουν οι ιερείς αυτή τη συμπεριφορά του επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου.

«Εγώ εκκλησιάζομαι, κάθε Κυριακή όταν μπορώ από τις υποχρεώσεις μου και μιλάω με τους ευσεβείς πρωτοπρεσβύτερους της ενορίας μου. Τους ενόχλησε πάρα πολύ ότι σε καμία δημόσια εικόνα ο πάτερ Αντώνιος δεν φοράει τον σταυρό του» είπε αρχικά. «Όταν πήγαινε σε μια συνέντευξη, ή ήταν σε ένα κοινό λόγο, σε ένα κοινό βήμα, θα έπρεπε, μου λένε οι παπάδες, να φοράει το σταυρό του» προσθέτει.

«Όλοι οι πρωτοπρεσβύτεροι έχουν σταυρό που τους έχει απονείμει η εκκλησία. Αυτός δεν φόραγε ποτέ τον σταυρό που είναι υπόχρεος να φοράει. Οι παπάδες το ερμηνεύουν αυτό σαν αλαζονεία. Ο πάτερ Κυριάκος στην ενορία μου, μου το είπε ότι ήταν πολύ-πολύ αλαζόνας και δεν φορούσε το σταυρό του Θεού σε δημόσιο βήμα. Μέσα στις δομές είναι κατανοητό καθώς υπήρχαν και παιδιά από άλλες θρησκείες αλλά δημοσίως δεν δικαιολογείται» κατέληξε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News