Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Δ. Σταμενίτης για Μοναστήρι Αρχαγγέλου: «Οι αρμόδιες αρχές με σεβασμό στο μνημειακό χαρακτήρα της Μονής θα διαφυλάξουν την ακεραιότητα της»


Δήλωση του Βουλευτή Πέλλας της ΝΔ Διονύση Σταμενίτη για Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αλμωπίας:

«Βρέθηκα σήμερα στην είσοδο του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ, όπου συνομίλησα με τον Ηγούμενο και του Μοναχούς, σημειώνοντας ότι η Πολιτεία και οι υπεύθυνες αρχές, κατά τη διάρκεια των νόμιμων ερευνών που διεξάγουν, έχουν ως πρωταρχικό στόχο να διασφαλίσουν την ακεραιότητα του μνημείου. Παράλληλα με τις έρευνες που επιτάσσουν οι νόμοι, είναι βέβαιο ότι υπάρχει μέριμνα και για το τεχνικό κομμάτι της διαδικασίας ώστε να μην υπάρξουν φθορές και να μην κινδυνεύσει η Μονή και από την πλευρά μας είναι σημαντικό να καθησυχάσουμε τους ανθρώπους του Μοναστηριού για όσα ευλόγως τους ανησυχούν.

Προσωπικά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές αλλά και στις τεχνικές υπηρεσίες που διεξάγουν τις έρευνες, οι οποίες απαρτίζονται από ειδικούς επιστήμονες, ότι λαμβάνουν κάθε απαραίτητο μέτρο προκειμένου να μην υπάρξουν φθορές και να μην κινδυνεύσει στο ελάχιστο η στατικότητα του κτιρίου το οποίο αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο Βυζαντινής κληρονομίας.

Όσον αφορά τον περιβάλλοντα χώρο της Μονής όπου διεξάγονται οι ανασκαφές υπάρχει η διαβεβαίωση ότι με το πέρας των εργασιών αυτός θα παραδοθεί στην αρχική του μορφή. Σε κάθε περίπτωση όπου υπάρξει ανάγκη η Πολιτεία μέσα από την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων θα φροντίσει για την αποκατάσταση.

Πρέπει να τονίσουμε και να αναγνωρίσουμε ότι για τον Ηγούμενο και τους Μοναχούς είναι πράγματι εξαιρετικά δύσκολο να στερούνται αυτό το διάστημα την επαφή με τους πιστούς, όμως γρήγορα το Μοναστήρι θα είναι έτοιμο να συνεχίσει τη λειτουργία του και να υποδεχθεί και πάλι τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News