Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Σαμαράς: Αντιδημοκρατική εκτροπή αν η κυβέρνηση έκανε υποκλοπές - Να μη δίνουμε την εντύπωση πως το απόρρητο είναι βολική δικαιολογία


Αναφορά για την υπόθεση των παρακολουθήσεων έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του ιδρύματός του, ζητώντας από την κυβέρνηση να δοθούν ξεκάθαρες και σαφείς απαντήσεις. Σημείωσε δε πως «δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση πως το απόρρητο είναι μια βολική δικαιολογία».

Σαμαράς: Αντιδημοκρατική εκτροπή αν η κυβέρνηση έκανε υποκλοπές

Χαρακτηριστικά, ο κ. Σαμαράς, τόνισε: «Η πολιτική ζωή του τόπου δοκιμάζεται για πολύ καιρό από τις νόμιμες και παράνομες υποκλοπές. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν όλα αυτά θα επρόκειτο αναμφίβολα για αντιδημοκρατική εκτροπή. Και γι αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες και πλήρης απαντήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Χωρίς να δίνουμε την εντύπωση πως το απόρρητο είναι μια βολική δικαιολογία. (…) Αυτά τα φαινόμενα η παράταξή μας δεν μπορεί να τα ανεχθεί».

«Δεν δέχτηκα να παραδώσω τη περιουσία της χώρας, άλλοι το δέχτηκαν»

Υπό το βλέμμα της «όλης» ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε μια εφ όλης της ύλης πολιτική ομιλία. Κατέκρινε την Ευρώπη, μίλησε για την «χώρα πειρατή, την Τουρκία», αναφέρθηκε στην παράτυπη μετανάστευση και εξαπέλυσε τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν η τρόικα μας ζήτησε να τα παραδώσουμε όλα σε ένα υπερταμείο, όλη την περιουσία της χώρας. Δεν υποχωρήσαμε τότε, δεν το δέχτηκα, όμως δυστυχώς κάποιοι άλλοι αργότερα», τόνισε χαρακτηριστικά.  

Εκτενή αναφορά έκανε στις «ψευδαισθήσεις» των Ευρωπαίων όπως τις χαρακτήρισε: «Στην Ευρώπη για πολλά χρόνια πίστεψαν ότι το φθηνό ρωσικό αέριο θα εξασφάλιζε για πάντα την ανταγωνιστικότητα και όταν τρεις αμερικανοί πρόεδροι επί δύο δεκαετίες προειδοποιούσαν τους ευρωπαίους για την εξάρτηση από το φυσικό αέριο τους χλεύασαν. Και όταν εμείς Ελλάδα είπαμε σε ευρωπαίους εταίρους μας ότι υπάρχουν κοιτάσματα ανατολική Μεσόγειο στην δικαιοδοσία της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και του Ισραήλ και της Αιγύπτου και πάλι δεν έδωσαν σημασία». Κατέληξε δε στο συμπέρασμα πως αυτή δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε, καθώς είναι «μπερδεμένη, χωρίς πυξίδα και χωρίς ηγεσία».

Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι στις μέρες μας ο «δυτικός πολιτισμός στο σύνολο του δέχεται επίθεση». «Στο όνομα δήθεν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θέλουν για παράδειγμα να καταργήσουν τα σύνορα και να μπαίνει όποιος θέλει όπου θέλει παράνομα σε όλη τη Δύση και μόνο στη Δύση. Τους αληθινούς πρόσφυγες του αγκαλιάζουμε αλλά την παράνομη διακίνηση δεν την δεχόμαστε», είπε και αναφέρθηκε στον ελληνικό πατριωτισμό. «Θαυμάζουμε τους Ουκρανούς που πολεμάνε πεισματικά για την πατρίδα τους και πολύ καλά κάνουν, αλλά εμείς για την δική μας πατρίδα είναι μόδα να κάνουμε πίσω. Για την Τουρκία που έχει εισβάλει στην Κύπρο εδώ και πενήντα χρόνια δεν λέει κανείς κουβέντα», σημείωσε.

Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς τόνισε πως όποιος μιλά στην Ελλάδα για την Κύπρο «θεωρείται» εθνικιστής. «Κάτι τέτοιο είναι και ασυγχώρητο και χαρακτηριστώ λέω εγώ όταν η χρυσή Αυγή εγκλημάτησε την έστειλα στην δικαιοσύνη σιδηροδέσμια κι από κει βρέθηκαν στη φυλακή. Για τον αγνό πατριωτισμό κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να ντρεπόμαστε», είπε.

Επανερχόμενος στα ευρωπαϊκά ζητήματα επισήμανε ότι για να μην διαλυθεί η Ευρώπη, από τις αγκυλώσεις τις αστοχίες της και τις αντιφάσεις της χρειάζεται σήμερα μια νέα συνθήκη επανίδρυσης. «Συνθήκη, που θα ανατρέψει τα αδιέξοδα μιας υπέρ το δέον γιγαντιαίας πλέον γραφειοκρατίας. Έτσι όπως είμαστε σήμερα δεν πάμε πουθενά έχει χαθεί και η αίσθηση της κοινότητας και το κοινό όραμα και απαιτείται συνείδηση ιστορικών ευθυνών», είπε.

«Οι επιτυχίες πιστώνονται στον Κ. Μητσοτάκη»

Ο Αντώνης Σαμαράς αναγνώρισε ότι η Ελλάδα σε δύσκολες συνθήκες άντεξε και κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει. «Ήταν σωστό ότι η χώρα υπέγραψε την ελληνογαλλική συμφωνία, ήταν πολύ σωστό που πήραμε τα αεροσκάφη Ραφάλ και τις σύγχρονες φρεγάτες, ήταν πολύ σωστό που προώθησαμε την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη. Αυτά αφαιρούν έτσι ένα σημαντικό γεωπολιτικό πλεονέκτημα της Τουρκίας. Ολα αυτά έγιναν σωστά από ελληνικής πλευράς και το πιστώνεται ασφαλώς ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

Σε ότι αφορά την στάση της Τουρκίας ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι κάποιοι θέλουν να μας σύρουν σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία για να μοιράσουμε τα δικά μας. «Αυτό ονομάζεται Πρέσπες που Αιγαίου. Θα μας πάρουν ότι θέλουν και θα μας αφήσουν ότι περισσέψει ,αυτό δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε και σήμερα μπορούμε να το αποτρέψουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News