Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Δ. Τζαμτζής: Ανοίγει ο δρόμος για το Επιχειρηματικό Πάρκο στην Πετριά - Θα φέρει ανάπτυξη και εργασία


Δάνης Τζαμτζής: «Πόλος έλξης για επιχειρήσεις. Θα φέρει ανάπτυξη και εργασία».

Το «πράσινο φως» για την υπαγωγή της ΒΙ.ΠΕ. Πετριάς, του Δήμου Σκύδρας στις διατάξεις του Τρίτου Μέρους του Ν. 3982/2011 (ΦΕΚ Α ́ 143), ως Επιχειρηματικό Πάρκο τύπου Β ́, άναψε η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέλλας με έγγραφο που απέστειλε προς την Επιτροπή Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας, του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΚΜ.

Ως προϋπόθεση τίθεται η τήρηση όλων των όρων και περιορισμών του κανονισμού λειτουργίας και της εγκεκριμένης ΜΠΕ του επιχειρηματικού πάρκου για την εύρυθμη λειτουργία του, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Ένα διαχρονικό αίτημα των τοπικών φορέων γίνεται πραγματικότητα, καθώς ο χώρος όπου θα δημιουργηθεί το επιχειρηματικό πάρκο, έχει ήδη δεσμευτεί και έχει περιέλθει στην ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., η οποία κατέθεσε πλήρη φάκελο σύμφωνα με το Ν. 3982/2011 και την Κ.Υ.Α. Φ/Α.15/3/2226/170/2012 (ΦΕΚ Β ́583).

Η δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου στην περιοχή της Πετριάς θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των φυσικών πόρων της περιοχής, θα διαμορφώσει κατάλληλες συνθήκες για την εγκατάσταση σ’ αυτό νέων επιχειρήσεων, κυρίως του αγροτοβιομηχανικού τομέα και του τομέα τροφίμων. Λειτουργώντας συμπληρωματικά και πολλαπλασιαστικά με τις ήδη υφιστάμενες επιχειρήσεις της περιοχής, θα συνεισφέρει σημαντικά στην τοπική οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη.

«Πρόκειται για ένα προνομιακά χωροθετημένο επιχειρηματικό πάρκο, στα όρια των Νομών Πέλλας και Ημαθίας» τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, « που θα ενισχύσει την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Βρίσκεται στο επίκεντρο της αγροτοβιομηχανικής παραγωγής, δίπλα σε σιδηροδρομική γραμμή και πολύ κοντά σε οδικούς άξονες και κυρίως στη χάραξη του νέου οδικού άξονα, που θα συνδέσει την Έδεσσα, τη Σκύδρα και τη Νάουσα με την Εγνατία οδό. Ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για μεγάλες επιχειρήσεις, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή μας, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου επιχειρηματικού πάρκου, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα».

2 σχόλια:

  1. Το θέμα είναι όμως ποιοί θα δραστηριοποιηθούν εκεί,ποιοί θα πάρουν τις θέσεις εργασίας γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως όλα γίνονται με κομματικά και οικονομικά κριτήρια.Ή μήπως κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News