Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Τουρκία: Η στιγμή που ο Ερντογάν δίνει εντολή για την αεροπορική επιδρομή στη Συρία


Τη στιγμή που ο Χουλουσί Ακάρ ενημερώνει το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την επιχείρηση Γαμψό Ξίφος στη Συρία ως αντίποινα για την αιματηρή επίθεση της περασμένης Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη κατέγραψε σε βίντεο η τουρκική ηγεσία, με τις εικόνες να βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες αφού η Τουρκία «πήγε βράδυ» και βομβάρδισε το Κομπάνι.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε την εντολή για την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία αμέσως αφού επέστρεψε από την Ινδονησία όπου βρέθηκε για τη σύνοδο κορυφής της G20.

Στα πλάνα ο Ερντογάν ενημερώνεται από τον υπουργό Αμυνας της Συρίας Χουλουσί Ακάρ για την επιχείρηση στη Συρία και το βόρειο Ιράκ.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάθεται στην κεφαλή ενός τραπεζιού με τους χαρτες μπροστά του και δίπλα του όρθιος ο Ακάρ του αναλύει πως θα γίνει η επίθεση των τουρκικών δυνάμεων. Μαζί με τον πρόεδρο και τον υπουργό Αμυνας της Τουρκίας βρίσκονται και στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Για λόγους ασφαλείας ο χάρτης ο οποίος είχε μπροστά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει θολωθεί.

Αφού ενημέρωσε τον Ερντογάν ο Χουλουσί Ακάρ πήγε ο ίδιος στο κέντρο επιχειρήσεων της πολεμικής αεροπορία και επέβλεψε την επιχείρηση.

Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί είχαν στόχο θέσεις των ΣΔΔ στις επαρχίες Χαλέπι (βόρεια) και Χασάκα (βορειοανατολικά), κυρίως στην πόλη Κομπάνι, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Τουρκία. Από την επίθεση 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ έχουν πληγεί 89 στόχοι.

«Το Κομπάνι, η πόλη που νίκησε το Ισλαμικό Κράτος, είναι στόχος βομβαρδισμών από την τουρκική αεροπορία και τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής», δήλωσε ο Φαρχάντ Σάμι, εκπρόσωπος των ΣΔΔ, βασική συνιστώσα των οποίων είναι οι Κούρδοι.

«Η ώρα του λογαριασμού έχει φτάσει! Τα καθάρματα θα λογοδοτήσουν για τις ύπουλες επιθέσεις τους», έγραψε το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας αναφερόμενο στην επίθεση που σημειώθηκε στις 13 Νοεμβρίου στη λεωφόρο Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News