Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυνος απαγόρευσε στον πατέρα Αντώνιο να ιερουργεί - Ανακρίσεις για την Κιβωτό του Κόσμου


Η πρώτη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την Κιβωτό του Κόσμου και τις καταγγελίες σε βάρος του πατέρα Αντωνίου. Διατάχθηκαν κανονικές ανακρίσεις και απαγορεύτηκε στον επικεφαλής του ΜΚΟ να ιερουργεί!

Ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να είναι ο άνθρωπος τον οποίο κατονόμασε στην κατάθεσή του ο 19χρονος που έκανε την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση όσο φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου. Αν και αρχικά η Εκκλησία δεν μπορούσε να παρέμβει καθώς η Κιβωτός είναι ΜΚΟ, από τη στιγμή που καταγγέλεται ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, η αντίδρασή ήταν μονόδρομος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ήταν αυστηρότατος.

Στη δήλωσή του, μετά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποκάλυψε ότι διέταξε τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων σε βάρος του πατέρα Αντωνίου, στον οποίο απαγόρευσε να κάνει λειτουργίες έως ότου να εκδικαστεί η υπόθεση!

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αφήνει αιχμές για τον πατέρα Αντώνιο, λέγοντας πως «ουδέποτε δέχθηκε να θέσει τις δομές της ΜΚΟ υπό την εποπτεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή να συνεργαστεί στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας με οιονδήποτε τρόπο».

Σε ιδιαίτερη σκληρή γλώσσα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διαμηνύει ότι «η Εκκλησία ούτε πρόκειται να ανεχθεί» ούτε και να συγκαλύψει «επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές και πράξεις, που λερώνουν το ιερό ράσο», το οποίο σημειώνει «δεν είναι δυνατόν να το φέρουν και να το φορούν όσοι το χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα και πρόστυχα, χωρίς φόβο Θεού και ανθρώπων, για να καλύπτουν τις ανομίες τους και για να διαπράττουν εγκλήματα που στιγματίζουν ανεξίτηλα και για πάντα τις ζωές και τις ψυχές αθώων παιδιών».

«Οι λέξεις αγάπη, στοργή και φροντίδα ούτε νοητικά πυροτεχνήματα μπορούν να είναι, ούτε επικοινωνιακά εργαλεία για την χειραγώγηση ανθρώπων, και δη ανηλίκων, και για την ικανοποίηση των πάσης φύσεως διαστροφών, που γεννούν νοσηροί και σάπιοι εγκέφαλοι», συμπληρώνει ο Αρχιεπίσκοπος στη δήλωσή του.

Και επιτίθεται στον πατέρα Αντώνιο για τις δηλώσεις του (όπως και της συζύγου του) πως τα παιδιά στην Κιβωτό του Κόσμου είναι παραβατικά και οι καταγγελίες γίνονται για να τους “τιμωρήσουν”! «Στο όνομα της προστασίας των παιδιών, δεν μπορεί να λαμβάνει χώρα η σταύρωσή τους και μάλιστα από «κληρικούς» που τα εκμεταλλεύονται και τα κακοποιούν παντοιοτρόπως έχοντας, κατά τα λοιπά, πείσει και το πανελλήνιο για τις «αγνές» τους προθέσεις».

Και σημειώνει ότι η Εκκλησία είναι στη διάθεση των αρχών και αν αποδειχθούν αληθινές οι κατηγορίες, «η Εκκλησία και εγώ προσωπικά θα αποδώσουμε στον απόλυτο βαθμό την επίγεια εκκλησιαστική δικαιοσύνη».

Όλη η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

«Διέταξα χθες το απόγευμα τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων, κατόπιν επώνυμων καταγγελιών ενώπιον των αρμόδιων αρχών, σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αντωνίου Παπανικολάου, στον οποίο και επέβαλα, με απόφασή μου, την απαγόρευση ιεροπραξιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την Μ.Κ.Ο. «Κιβωτό του Κόσμου», η οποία και δεν υπάγεται σε αυτήν. Μόνος αρμόδιος για την διοίκηση, την διαχείριση και την όλη λειτουργία της είναι ο ως άνω κληρικός, ο οποίος ουδέποτε άλλωστε δέχθηκε να θέσει τις δομές της Μ.Κ.Ο. υπό την εποπτεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή να συνεργαστεί με τα επιτελικά στελέχη αυτής στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης με οιονδήποτε τρόπο.

Τόσο εμείς στην Εκκλησία, όσο και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία είμαστε σοκαρισμένοι στον υπέρτατο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Εκκλησία ούτε πρόκειται να ανεχθεί, πολλώ δε μάλλον να συγκαλύψει, επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές και πράξεις, που λερώνουν το ιερό ράσο. Το ιερό ράσο, το ποτισμένο με αίμα Αγίων και Ηρώων, δεν είναι δυνατόν να το φέρουν και να το φορούν όσοι το χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα και πρόστυχα, χωρίς φόβο Θεού και ανθρώπων, για να καλύπτουν τις ανομίες τους και για να διαπράττουν εγκλήματα που στιγματίζουν ανεξίτηλα και για πάντα τις ζωές και τις ψυχές αθώων παιδιών.

Οι λέξεις αγάπη, στοργή και φροντίδα ούτε νοητικά πυροτεχνήματα μπορούν να είναι, ούτε επικοινωνιακά εργαλεία για την χειραγώγηση ανθρώπων, και δη ανηλίκων, και για την ικανοποίηση των πάσης φύσεως διαστροφών, που γεννούν νοσηροί και σάπιοι εγκέφαλοι. Στο όνομα της προστασίας των παιδιών, δεν μπορεί να λαμβάνει χώρα η σταύρωσή τους και μάλιστα από «κληρικούς» που τα εκμεταλλεύονται και τα κακοποιούν παντοιοτρόπως έχοντας, κατά τα λοιπά, πείσει και το πανελλήνιο για τις «αγνές» τους προθέσεις. Κάτι τέτοιο δεν το χωρά ειλικρινά ο ανθρώπινος νους…

Ως Εκκλησία, είμαστε στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να συμβάλουμε, με κάθε τρόπο, στην πλήρη διαλεύκανση αυτής της εφιαλτικής υπόθεσης. Εφόσον αποδειχθεί η αλήθεια των κατηγοριών που αποδίδονται στον συγκεκριμένο κληρικό, η Εκκλησία και εγώ προσωπικά θα αποδώσουμε στον απόλυτο βαθμό την επίγεια εκκλησιαστική δικαιοσύνη».

4 σχόλια:

 1. Τι να πει κανένας. Έχουμε χάσει την μπάλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τι χασαμε πατριωτη φοβασε να μιλησει σε παιδι, το φλερτ απαγορευετε δια ροπαλου γιατι θα φας καταγγελια και θα καταστραφεις.

   Διαγραφή
 2. ολα εχουν ενα οριο, ακουσα φανταστικα και καταδικαζουμε ανθρωπους πριν την ερευνα, εδω ο απλητος εβγαλε οτι ο Μητσοτακης παρακολουθουσε τους υπουργους του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεμίσαμε άπλυτους. Οι δημοσιογράφοι του Μαρινάκη, του Αλαφούζου που λένε για τις παρακολουθήσεις, άπλυτοι..
   Ο Καραμανλής που είπε "εμένα τουλάχιστον με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες", άπλυτος.
   Να είσαι πλυμένος φίλε.

   Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News