Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Κτήμα Ζην Ηδέως: Η τέχνη συναντά το κρασί με την εικαστική έκθεση Ladna Senka


Έργα που έχουν φιλοτεχνηθεί εμπνευσμένα από την τέχνη του κρασιού φιλοξενούνται στο οινοποιείο Ζην Ηδέως, στα πλαίσια της έκθεσης Ladna Senka.

Άρρηκτα συνδεδεμένο με όλες τις μορφές τέχνης, το κρασί και η τέχνη συνυπάρχουν αρμονικά και δυναμικά από την αρχαιότητα. Ο οίνος βρίσκεται πίσω από δημιουργήματα γνωστών και άγνωστων καλλιτεχνών, αποτελεί καλλιτεχνική έμπνευση και τροφή, μετουσιώνει τη δημιουργία σε τέχνη.

Στο οινοποιείο Ζην Ηδέως, το πάθος για ”Γλυκιά Ζωή” δημιούργησε τη Ladna Senka (Δροσερή Σκιά), μια εικαστική έκθεση “αισθήσεων” στην οποία πρωταγωνιστούν έργα τεσσάρων διεθνών καλλιτεχνών. Η Ladna Senka γοητεύει τον επισκέπτη ο οποίος καλείται να γευτεί ξεχωριστές ετικέτες του οινοποιείου παράλληλα με την περιήγησή του στην έκθεση.

Οι καλλιτέχνες που επιμελήθηκαν τα έργα είναι οι Rolana Čečkauskaitė (Λιθουανία), Miodrag Perić (Σερβία), Γιάννης Αργυριάδης (Ελλάδα) και Σαράντης Γκάγκας (Ελλάδα). Δημιούργησαν έργα εμπνευσμένα από την τέχνη της οινολογίας, τη φύση και τη ζωή.

Αυτό το ταξίδι στην τέχνη ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιανουαρίου 2023. Το οινοποιείο Ζην Ηδέως προσκαλεί όλους τους λάτρεις του κρασιού να επιβιβαστούν και να απολαύσουν τη μοναδικότητα της δροσερής σκιάς.

Η έκθεση είναι ανοιχτή για όλους και λειτουργεί Δευτέρα με Σάββατο 10:00-14:30 και Κυριακή 10:00-15:00. 

Δείτε της φωτογραφίες της φωτογράφου Δάφνης Πορτοκάλογλου: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News