Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Η κεραμίστρια του ΚΔΑΠμεΑ Γιαννιτσών Α. Παπαδοπούλου σε Διεθνές Εργαστήρι στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)


Το ίδρυμα Πολιτισμού Παιδείας και Τέχνης,  Mehmet Nuri Gocen, με την συμβολή του Δήμου Κουσάντασι και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Mehmet Tuzum Kizilcan, φιλοξένησαν στις εγκαταστάσεις του Pine Bay Resort  την 9η έκδοση του Διεθνούς Εργαστηρίου Κεραμικής.

Τριάντα (30) καλλιτέχνες Κεραμικής από οκτώ συνολικά χώρες, (Ελλάδα, Τουρκία, Αγγλία, Νότια Κορέα, Δανία, Αίγυπτος, Ουκρανία και Ισραήλ), συμμετείχαν σε αυτό το εξέχον πολιτιστικό γεγονός.

Η κεραμίστρια του ΚΔΑΠμεΑ Γιαννιτσών της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Αγγελική Παπαδοπούλου,  η μόνη προσκεκλημένη από την Ελλάδα, παρουσίασε την  διαδραστική έκθεση του ΚΔΑΠ μεΑ Γιαννιτσών, με τίτλο «ΑΚΟΥ ΜΕ»  και το προσωπικό της έργο. Η παρουσίαση  στο σύνολό της έτυχε θετικών σχολίων και η ανταπόκριση των  κεραμιστών  υπήρξε άμεση με την κατασκευή καμπανών για να προσθέσουν με τον δικό τους ήχο ένα μήνυμα Ειρήνης και Αγάπης.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος, Naile Gocen Kukurova, τόνισε την «σημασία της Τέχνης στην ομορφιά και στον εμπλουτισμό της ζωής, την αξία της αλληλεπίδρασης με διαφορετικούς πολιτισμούς» και έδωσε την υπόσχεση να συνεχίζει να στηρίζει τις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις, ενώ ο Δήμαρχος του Κουσάντασι τόνισε πως αυτές οι εκδηλώσεις «είναι ένας πνευματικός πλούτος για την περιοχή  και κάνουν γνωστή την περιοχή για τον πολιτισμό της σε άλλες χώρες».

Η Αγγελική Παπαδοπούλου δήλωσε ότι «αυτή η εμπειρία υπήρξε ιδιαίτερα πλούσια και ενδιαφέρουσα από κάθε της άποψη και επιμελημένη σε κάθε της λεπτομέρεια». Γι αυτό ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Mehmet Tuzum Kizilcan για την τιμή να την προσκαλέσει και να συμμετάσχει στο 9ο MNG International Ceramic Work shop  όπου παρουσίασε την δική της  δημιουργική πραγματικότητα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News