Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Έδεσσα: Υπογραφή σύμβασης για την αποκατάσταση και επανάχρηση του Κανναβουργείου


Υπογράφηκε, μεταξύ του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Λειτουργική αναβάθμιση του διατηρητέου βιομηχανικού συγκροτήματος του Κανναβουργείου και επανάχρησή του ως εστίας πολιτιστικής και τουριστικής δραστηριότητας», με αρχικό προϋπολογισμό 2.336.228€.

Το έργο αφορά παρεμβάσεις αποκατάστασης που θα πραγματοποιηθούν στο κυρίως κτήριο του χώρου παραγωγής, το διώροφο κτήριο συσκευασίας και αποθήκευσης, το μεταξύ τους υπόσκαφο τμήμα, το ασανσέρ και τον περιβάλλοντα χώρο, έτσι ώστε το βιομηχανικό συγκρότημα να επαναχρησιμοποιηθεί ως επισκέψιμος χώρος και συνεδριακό κέντρο.

Θα πρόκειται ουσιαστικά για έναν πολυχώρο, στον οποίο οι επισκέπτες θα γνωρίζουν την βιομηχανική ιστορία της Έδεσσας και φυσικά τους σταθμούς της ιστορίας του Κανναβουργείου και τον τρόπο παραγωγής με υδροκίνηση.

Αναλυτικότερα, στο κτήριο παραγωγής διαμορφώνεται συνεδριακό κέντρο, με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες δραστηριοτήτων και στρογγυλών τραπεζιών, αίθουσα παρουσίασης οπτικοακουστικού υλικού και διαδραστικών δραστηριοτήτων, ενώ ο χώρος με τα μηχανήματα και την τουρμπίνα θα αποτελεί επισκέψιμο χώρο όπου θα ξεναγούνται οι επισκέπτες. Το διώροφο κτήριο που χρησίμευε ως κτήριο συσκευασίας και αποθήκευσης θα μετατραπεί σε αναψυκτήριο – εστιατόριο, ενώ το υπόσκαφο κτήριο που συνδέει τα δύο παραπάνω κτήρια θα λειτουργήσει ως υποστηρικτικός χώρος. Εκτεταμένες παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στον περιβάλλοντα χώρο, που αφορούν αποκαταστάσεις φθορών, προσβάσεις, διαδραστικά παιχνίδια, αλλά και αποκατάσταση της λειτουργίας των ανελκυστήρων.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, αναφέρθηκε στους στόχους και τη σημασία του έργου για την Έδεσσα:

«Στόχος του έργου είναι να επαναλειτουργήσει το Κανναβουργείο το συντομότερο δυνατό και να δημιουργηθεί ένας μοναδικός και ταυτόχρονα πολυλειτουργικός χώρος, που θα συμβάλει στην πολύπλευρη ανάπτυξη της Έδεσσας. Είναι ένα από τα σημαντικά επισκέψιμα σημεία της πόλης και η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών για μία πολύ σημαντική παρέμβαση στην Έδεσσα.

Για τις καθυστερήσεις του έργου δεχθήκαμε έντονη, αλλά ανούσια κριτική, καθώς είναι ένα πολύ απαιτητικό έργο, που απαιτούσε δύσκολες μελέτες και αδειοδοτήσεις. Ως Δημοτική Αρχή προχωράμε μπροστά, με έργα όπως η αποκατάσταση και επανάχρηση του Κανναβουργείου, που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του Δήμου Έδεσσας.

Πρέπει να τονίσω ότι το έργο της αποκατάστασης και επανάχρησης του Κανναβουργείου δεν είναι ξεκομμένο από τις υπόλοιπες δράσεις μας. Λειτουργεί συνδυαστικά με την ενοποίηση του ιστορικού με το εμπορικό κέντρο, τη δημιουργία ανοιχτού κέντρου εμπορίου και τις παρεμβάσεις που κάνουμε με επισκέψιμους χώρους στους Μύλους και το Βαρόσι. Όλα αυτά λειτουργούν συνδυαστικά και ενισχύουν τηυ προσπάθεια του τόπου για ανάπτυξη και βελτίωση των συνθηκών ζωής όλων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News