Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Δήμος Σκύδρας: Γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου - Μήνυμα της Δημάρχου Κ. Ιγνατιάδου (ΦΩΤΟ)


Ο Δήμος Σκύδρας γιόρτασε, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022, την εθνική επέτειο της εποποιίας του '40 με κάθε τιμή, επισημότητα και λαμπρότητα.

Οι καμπάνες των εκκλησιών ήχησαν χαρμόσυνα από νωρίς το πρωί. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Πρωτομάρτυρα κι Αρχιδιακόνου Στεφάνου Σκύδρας τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία και η δοξολογία από τους Ιερείς μας: τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Αντώνιο Κορέστη και τον πατέρα Ευστράτιο Ιμβριώτη.

Για το ιστορικό και για τη σημασία της επετείου μίλησε ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας Ευθύμιος Τερζίδης.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση των στεφανιών στο Ηρώο της πόλης, η τήρηση της σιγής του ενός λεπτού και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η μεγαλειώδης παρέλαση των σχολείων και των συλλόγων του Δήμου μας που παρακολούθησε μ΄ενθουσιασμό και δυνατό χειροκρότημα πλήθος συμπολιτών κι επισκεπτών μας.

Την επέτειο τίμησαν με την παρουσία τους: ως εκπρόσωπος της Π.Κ.Μ. και της Π.Ε. Πέλλας ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αλκιβιάδης Νουσηκύρου, ως εκπρόσωπος της 2ας Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού ο Συνταγματάρχης Νικόλαος Συμεωνίδης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Δημήτρης Δούμος, ως εκπρόσωπος των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας Ιωάννης Σολομωνίδης κι ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Πέλλας – Ημαθίας Παύλος Περπερίδης. Ήταν επίσης παρόντες: οι Αντιδήμαρχοι: Θεμιστοκλής Κρητίδης, Μιχάλης Μέγας, Γιάννης Θεοδοσίου, Ευφροσύνη Κρητίδου, Κυριακή Τσιφλίδου, Βασίλειος Τσαπτσάκης, ο Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Νίκος Χατζηιωαννίδης, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιος Σπανός, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Σκύδρας Ιωάννα Βέργου, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές - Εκπαιδευτικοί των Σχολείων του Δήμου μας, Πρόεδροι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων και Σωματείων.

Στην Καλή, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας, η δοξολογία και η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκαν από τον Ιερέα μας, πατέρα Νικόλαο Πολίτη. Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Θεμιστοκλής Κρητίδης, Ευφροσύνη Κρητίδου, Γιώργος Σταματέλλος, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιος Σπανός, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ιωάννης Μαρτζίκος, Κοινοτικοί Σύμβουλοι κι εκπρόσωποι συλλόγων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Καλής Σοφία Γιαννουλίδου.

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου.

Με αφορμή την εθνική επέτειο η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε τα εξής:

«Γιορτάζουμε σήμερα με αυτογνωσία, ομοψυχία και πατριωτική υπερηφάνεια την 82η εθνική επέτειο της εποποιίας του ΟΧΙ.

Σαν σήμερα, η Ελληνική ψυχή αντέδρασε αστραπιαία στην προκλητικότητα και στο ιταμό τελεσίγραφο της φασιστικής Ιταλίας για άμεση κι άνευ όρων παράδοση και υποταγή. Υπεραμύνθηκε και υπερασπίστηκε τα πάτρια εδάφη γράφοντας για ακόμη μια φορά χρυσές σελίδες στην Ελληνική και στην Παγκόσμια Ιστορία.

Η Ελλάδα με την πίστη, τη δύναμη, το θάρρος και τη μαχητικότητα ανέτρεψε τα δεδομένα, τα προγνωστικά και την αριθμητική υπεροχή των αντιπάλων και πέτυχε μεγαλειώδη νίκη που έδωσε άλλη τροπή και καθόρισε αποφασιστικά την εξέλιξη και την πορεία του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Έδωσε μαθήματα ηρωισμού κι αυτοθυσίας συνεχίζοντας μια ιστορική παράδοση και παρακαταθήκη που είχε την αρχή της στους αρχαίους και μετέπειτα στους βυζαντινούς και νεότερους χρόνους. Κι αν για κάποιους η αντίσταση και το σθένος που επέδειξε η χώρα μας απετέλεσε μια έκπληξη, για όσους όμως γνώριζαν την ελληνική ιστορία δεν ήταν παρά η συνέχεια του Μαραθώνα κι όλων των επόμενων ηρωικών αγώνων του έθνους μας για ελευθερία, ανεξαρτησία, δημοκρατία, ευημερία κι αλληλεγγύη.

Με το σημερινό εορτασμό επιτελούμε τριπλή υποχρέωση προς την πατρίδα.

Πρώτη: επιτελούμε το πατριωτικό μας καθήκον μνημονεύοντας, τιμώντας και δοξάζοντας τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της μεγάλης εποποιίας του ΄40.

Δεύτερη: σφυρηλατούμε κι επιβεβαιώνουμε περίτρανα την ενότητα και την ετοιμότητα του έθνους μας. Απέναντι σε κάθε πρόκληση, οξύτητα, επιθετικότητα κι αναθεωρητισμό απαντάμε με ψυχραιμία, με σύνεση, με διάλογο, με την πρόταξη των ειρηνικών μέσων και του διεθνούς δικαίου. Ταυτόχρονα, χάρη στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην ομοψυχία του λαού μας, βρισκόμαστε πάντοτε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα.

Τρίτη: προσβλέποντας στο μέλλον, οργανωνόμαστε και διασφαλίζουμε, κατά το δυνατόν, τις συνθήκες εκείνες ώστε οι μελλοντικές γενιές να ζουν και να δημιουργούν σ΄ένα περιβάλλον οικουμενικής ειρήνης και προόδου.

Ολοκληρώνοντας το μήνυμα αυτό ευχαριστώ ολόθερμα την Εκκλησία μας, όλες τις αρχές, όλους τους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας, τη Φιλαρμονική μας, την εκπαιδευτική μας κοινότητα και τη νεολαία μας, τα παιδιά μας που παρέλασαν με δυναμισμό και υπερηφάνεια, που τα καμαρώσαμε και τα χειροκροτήσαμε μετά από την άρση των υγειονομικών μέτρων.

Εύχομαι υγεία και πρόοδο στους νέους μας, εύχομαι υγεία, χρόνια πολλά, ευλογημένα κι ευτυχισμένα για όλους τους συνανθρώπους μας! 


























 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News