Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΠΑΛ Αριδαίας: Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος στο Κτήμα Κονάκογλου


Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος στις 21/09/2022 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Κτήμα Κονάκογλου Οινοποιείο Αποστακτήριο Αμπελώνας.

Η ξενάγηση ξεκίνησε με επίσκεψη στους Αμπελώνες της επιχείρησης, όπου οι μαθητές συμμετείχαν τόσο στη συλλογή των σταφυλιών (τρύγο), όσο και στη μέτρηση των σακχάρων με διαθλασιόμετρο.

Συζήτησαν θέματα φυτοπροστασίας, κλαδέματος των αμπελιών και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Αποστακτήριο. Εκεί ενημερώθηκαν διεξοδικά από τους ιδιοκτήτες για την διαδικασία παρασκευής των κρασιών τους ξεκινώντας από τον τρύγο, τη ζύμωση, την απόσταξη και την περιεκτικότητα σε οινόπνευμα και καταλήγοντας στην τεχνική της γευσιγνωσίας, η οποία περιλαμβάνει την οπτική εξέταση, την οσφρητική εξέταση και την γευστική εξέταση.

Δίνοντας τους οδηγίες για το πως θα πρέπει να δοκιμάζουνε ένα κρασί, τι θα πρέπει να προσέχουνε και ποια είναι η διαδικασία δοκιμής. Οι ιδανικές συνθήκες για γευσιγνωσία κρασιών είναι ομοιόμορφο φυσικό φως στο χώρο, απουσία οσμών,καθαρή άσπρη επιφάνεια για την παρατήρηση του χρώματος του κρασιού και καθαρά λεπτά κολονάτα ποτήρια. Στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες απάντησαν σε ερωτήσεις που τους τέθηκαν από τους μαθητές.

Ευχαριστούμε θερμά τα αδέρφια Κονάκογλου για την θερμή τους φιλοξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News