Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Αποκατάσταση και επανάχρηση πρώην ΚΕΦΟ και Κοινοτικού Καταστήματος παλαιού Αγίου Αθανασίου


Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το έργο αποκατάστασης δύο εμβληματικών κτηρίων για τον παλιό Άγιο Αθανάσιο, με τίτλο «Αποκατάσταση και επανάχρηση κτηρίων πρώην ΚΕΦΟ και Κοινοτικού Καταστήματος παλαιού Αγίου Αθανασίου». Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020 προσέγγιση CLLD LEADER" με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και προϋπολογισμό 590.000€.

Το πρώην ΚΕΦΟ είναι ένα εντυπωσιακό διώροφο πετρόχτιστο κτήριο που δεσπόζει στην πλατεία του παραδοσιακού οικισμού, ενώ δίπλα του βρίσκεται το επίσης πετρόχτιστο κτήριο που στέγαζε την παλιά Κοινότητα. Η επανάχρηση των συγκεκριμένων παλιών κτηρίων αποτελεί μία σημαντική παρέμβαση για τη σωστή αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Έδεσσας, έτσι ώστε να μετατραπούν σε χώρους υποδοχής κοινού και να αποτελέσουν ενεργά στοιχεία της αναπτυξιακής προσπάθειας που γίνεται στον τομέα του τουρισμού. Ουσιαστικά, δημιουργείται ένα σύμπλεγμα κτηρίων στην πλατεία του παραδοσιακού οικισμού, που θα λειτουργήσει με ενιαίο τρόπο παρέχοντας υπηρεσίες στους πολυάριθμους επισκέπτες του οικισμού και προβάλλοντας της πολιτισμική μας κληρονομιά.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος του παλιού Αγίου Αθανασίου και του Δήμου Έδεσσας γενικότερα. Συνδυάζεται και λειτουργεί συμπληρωματικά με τις βελτιώσεις που έχουμε πραγματοποιήσει στην υποδομή του παραδοσιακού οικισμού, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, όπως για παράδειγμα η αναβάθμιση του αεροδρομίου, όπως επίσης με τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις μας».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News