Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Εκτός φυλακής μέχρι το Εφετείο ο Δημήτρης Λιγνάδης - «Ντροπή σας» φώναζαν στην αίθουσα


Ελεύθερος θα μείνει ο Δημήτρης Λιγνάδης μέχρι το εφετείο, έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου να του επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης 12 ετών για δύο βιασμούς.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της πλευράς Λιγνάδη για να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψήφησαν 2 ενόρκων και μια σύνεδρος που είχαν τη γνώμη ότι πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

«Και έξω βιαστής θα είναι» ξέσπασαν συγγενείς και φίλοι των θυμάτων που φώναξαν ντροπή στους δικαστές. Μάλιστα και έξω από τη αίθουσα του δικαστηρίου απειλήθηκε σύρραξη με τους νεαρούς καταγγέλλοντες να ξεσπούν σε κλάματα ενώ συγγενείς και φίλοι αποδοκίμαζαν την δικαστική απόφαση φωνάζοντας κατάρες.

Και η Ελένη Κούρκουλα, η οποία έχει ταχθεί στο πλευρό του Δημήτρη Λιγνάδη, δέχθηκε τις αποδοκιμασίες από τους συγκεντρωμένους.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 3 φορές το μήνα και εγγύηση 30.000 ευρώ.

Κούγιας: «Ο Κ. Λιγνάδης θα αθωωθεί στο εφετείο γιατί είναι δίκαιο να αθωωθεί»

Η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, νωρίτερα, έδωσε «μάχη» για να ανοίξει την πόρτα της φυλακής μετά την καταδίκη του σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών για τις δυο, από τις τέσσερις, υποθέσεις βιασμών που καταδικάστηκε χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας επιχειρηματολόγησε υπέρ της αναστολής εκτέλεσης της ποινής που επιβλήθηκε, κατά πλειοψηφία, στον εντολέα του αντικρούοντας την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα.

«Ο Κ. Λιγνάδης θα αθωωθεί στο εφετείο γιατί είναι δίκαιο να αθωωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας εστιάζοντας στις οριακές πλειοψηφίες που σημειώθηκαν στην καταδικαστική απόφαση και προσθέτοντας πως τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις του νόμου για να αποφυλακιστεί.

«Δεν γίνεται να καταστρέψετε έναν άνθρωπο. Να σταματήσει η εμμονή σαν να είναι εχθρός σας ο κ. Λιγνάδης» είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο και συμπλήρωσε.

«Έχει καταδικαστεί για πράξεις με πολλά ερωτηματικά για δύο ανθρώπους που ενώ υποτίθεται τους βίασε, τον εμπιστεύτηκαν ξανά και γύρισαν και σπίτι του…Τον παρακαλούσαν να μείνουν σπίτι του και πριν τις πράξεις και μετά τις πράξεις». 

Αντίθετος ήταν ο εισαγγελέας της έδρας

Ο εισαγγελέας της έδρας, νωρίτερα, στην πρόταση του ζήτησε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση με το σκεπτικό ότι ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρχει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε κατά πλειοψηφία (4-3) ποινή κάθειρξης 5 ετών η οποία είναι η ελάχιστη που προβλέπεται για τον βιασμό 17χρονου στην Επίδαυρο.

Μειοψήφησαν δυο ένορκοι και ένας σύνεδρος που ζήτησαν να επιβληθεί κάθειρξη 7 ετών.

Για τον βιασμό 17χρονου στο σπίτι του ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών κατά πλειοψηφία (4-3). Η πρόεδρος, μια σύνεδρος και μια ένορκος μειοψήφησαν έχοντας την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών.

7 σχόλια:

  1. Πρώτον Κούγιας, Δευτερον μπάρμπας στην Κορώνη, τριτον χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμαν Σηφη κρυψου μη σε συναντησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με τον νομο του συριζα βγηκε ο τυπος εξω, τετοιες μαλακιες κανανε οι απλυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΑ.

      Διαγραφή
  4. τα αριστερα σουργελα εκαναν ανθεωρηση του ποινικου κωδικα 4 μερες πριν της εκλογες και τα εκαναν μανταρα, αποδειξη οτι δεν ξερανε τι ψηφιζαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 4 μέρες αφότου γίνουμε κυβέρνηση θα καταργήσουμε τον συριζονόμο.

      Διαγραφή
    2. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι η ΝΔ έχει τόσους πολλούς και άξιους ποινικολόγους.Κανένα σχόλιο για την αποφυλάκιση του βιαστή δεν βλέπω.Μάλλον για την αποφυλάκιση έβαλε το χεράκι του ο ΣΥΡΙΖΑ.Προφανώς ο βιαστής ήταν φιλαράκι του Τσίπρα.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News