Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Δέκα φράσεις έμπνευσης από τον «Αλχημιστή»


Το βιβλίο Αλχημιστής έχει μεταφραστεί σε περίπου 70 γλώσσες ενώ κατάφερε να γίνει το καλύτερο και δημοφιλέστερο βιβλίο αυτοβελτίωσης.

Δείτε 10 φράσεις έμπνευσης από το βιβλίο του Κοέλιο:

1. «Όλοι φαίνεται να έχουν μια ξεκάθαρη ιδέα για το πώς οι άλλοι άνθρωποι πρέπει να ζουν τη ζωής τους, αλλά κανένας δεν έχει για τη δική του/της»

2. «Και όταν δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω, χρειάζεται να ανησυχείς μόνο για τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο μπορείς να προχωρήσεις μπροστά»

3. «Πνίγεσαι όχι αν πέσεις στο ποτάμι, αλλά αν παραμείνεις βυθισμένος σ’ αυτό»

4. «Μην παραδίνεσαι στους φόβους σου. Αν το κάνεις, δεν θα μπορέσεις να ακούσεις την καρδιά σου»

5. «Να θυμάστε ότι όπου είναι η καρδιά σας, εκεί θα βρείτε τον θησαυρό σας»

6. «Το μυστικό της ζωής είναι η γνώση πως όταν αποτυγχάνετε εφτά φορές, έχετε σταθεί στα πόδια σας οκτώ φορές»

7. «Είναι άλλο πράγμα να νιώθετε ότι βρίσκεστε στο σωστό μονοπάτι και άλλο πράγμα να πιστεύετε ότι το δικό σας είναι το μόνο μονοπάτι»

8. «Επειδή δεν ζω ούτε στο παρελθόν ούτε στο μέλλον, επικεντρώνω το ενδιαφέρον μου μόνο στο παρόν. Αν μπορείς να προσηλώνεσαι πάντα στο παρόν, θα είσαι ευτυχισμένος»

9. «Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που κάνει ένα όνειρο αδύνατο να πραγματοποιηθεί: ο φόβος της αποτυχίας»

10. «Όταν η κάθε μέρα είναι ίδια με την επόμενη, είναι επειδή οι άνθρωποι αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τα καλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή τους κάθε μέρα που ο ήλιος ανατέλλει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News