Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Αυτή είναι η φυλή που τρώει τη σάρκα των εχθρών της και χρησιμοποιεί ανθρώπινα κρανία ως μαξιλάρια


Οι άνθρωποι που κατοικούν σε μια ανεξερεύνητη περιοχή της πυκνής ζούγκλας στη Νέα Γουινέα προκαλούν τρόμο στις καρδιές των γειτόνων τους, καθώς είναι διαβόητοι για το κυνήγι των κεφαλών των εχθρών τους και την κατανάλωσή τους ως μέρος των φρικιαστικών τελετουργικών τους πεποιθήσεων, γράφει η «Mirror».

Η φυλή Asmat, η οποία αποτελείται από 12 διαφορετικές ομάδες που κατοικούν στην περιοχή της Ινδονησίας, επιδείκνυε τον ανδρισμό και τη φυλετική της πίστη, σκοτώνοντας έναν εχθρό για να γευματίσει η κοινότητα το κεφάλι του. Πριν το γεύμα, οι άνδρες Asmat ξύνουν το δέρμα πριν το ψήσουν σε φούρνο.

Ενώ το φρικιαστικό τελετουργικό λειτουργούσε ως επίδειξη κυριαρχίας και τρομοκρατούσε άλλες φυλές, η κοινότητα πιστεύει, επίσης, ότι το ανθρώπινο κεφάλι είναι κάτι ιερό και το παρομοίαζε με τον καρπό ενός δέντρου.

Το αποκεφαλισμένο μέρος του σώματος χρησιμοποιούνταν, επίσης, κατά τη διάρκεια τελετών ενηλικίωσης, όπου τοποθετούνταν ανάμεσα στους μηρούς ενός αγοριού, καθώς πίστευαν ότι η δύναμη του νεκρού άνδρα θα μπορούσε να μεταδοθεί στον νέο και να τον ωθήσει στην ενηλικίωση.

Η φυλή, η οποία έχτιζε τους οικισμούς της κοντά στο ποτάμι για να είναι σε πλεονεκτική θέση επίθεσης, έπαιρνε την κάτω γνάθο μαζί με άλλα μέρη της σπονδυλικής στήλης και στολίζονταν με αυτά. Υποτίθεται ότι αποδείκνυαν τον ανδρισμό τους στους άλλους μέσα στην ίδια τους την κοινότητα και σε πιθανούς εχθρούς.

Πριν σταματήσουν οι πρακτικές αυτές κατά τη δεκαετία του 1980, τα κρανία τόσο των εχθρών όσο και άλλων μελών της φυλής λατρεύονταν και θεωρούνταν ιερό αντικείμενο.

Μετά το θάνατο ενός άλλου μέλους της φυλής, οι πενθούντες έκοβαν το κεφάλι του νεκρού, πριν αφαιρέσουν τον εγκέφαλο και τα μάτια. Οι Asmat πίστευαν ότι βουλώνοντας τα ρουθούνια και τις ρινικές περιοχές, μπορούσαν να εμποδίσουν τα κακά πνεύματα να εισέλθουν στο σώμα. Άλλες ταφικές δοξασίες περιλάμβαναν την ιδέα ότι αν κάποιος υποστεί πρόωρο θάνατο, είτε από φυσικά αίτια είτε από κακόβουλη ενέργεια, η φυλή πρέπει να εκδικηθεί τους εχθρούς της.

Ο Μάικλ Ροκφέλερ - το πέμπτο παιδί του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Νέλσον Ροκφέλερ - εξαφανίστηκε σε μια περιοχή της ζούγκλας, όπου οι λαοί Asmat ήταν γνωστό ότι εξακολουθούσαν να ασκούν κανιβαλισμό τον Νοέμβριο του 1961. Οι θεωρίες λένε ότι έπεσε θύμα ενός κύκλου εκδίκησης «tit-for-tat» μετά τη δολοφονία αρκετών μελών της φυλής από μια ολλανδική περίπολο το 1958. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι χωρικοί μπορεί να τον έβλεπαν ως μέλος μιας «λευκής φυλής».

Σε ένα ευρέως αμφισβητούμενο βιβλίο του 1979, γραμμένο από τον Paul Toohey, η μητέρα του Ροκφέλερ φέρεται να προσέλαβε έναν ιδιωτικό ερευνητή για να ανακαλύψει τι συνέβαινε στη ζούγκλα. Ο Toohey ισχυρίστηκε ότι ο ιδιωτικός ντετέκτιβ αντάλλαξε μια μηχανή σκάφους με τρία κρανία, τα οποία η φυλή είπε ότι ήταν οι μόνοι λευκοί άνδρες που είχαν σκοτώσει ποτέ.

Ο ερευνητής υποτίθεται ότι επέστρεψε στη Νέα Υόρκη με τα κρανία και ήταν πεπεισμένος ότι ένα από αυτά ανήκε στον εξαφανισμένο κληρονόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News