Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Διάβημα της Αθήνας στη Σερβία για το φορτίο του μοιραίου Antonov - Ζητούνται εξηγήσεις για ελλιπή ενημέρωση


Εξηγήσεις από τη Σερβία για το επικίνδυνο φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος Antonov, το οποίο συνετρίβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (16.07.2022) στην Καβάλα, ζητά η Αθήνα με διάβημά της.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, θα κάνει άμεσα διάβημα σχετικά με το φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος Antonov, που είχε απογειωθεί από τη Νις της Σερβίας με προορισμό τη Ντάκα του Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές το διάβημα θα αφορά στην ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς από την σερβική για τη φύση του φορτίου του Antonov.

Έξι ώρες μετά τη συντριβή του Antonov στην Καβάλα, ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας σε συνέντευξη Τύπου είπε πως το μοιραίο αεροσκάφος μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπανγκλαντές.

Το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) με τελικό προορισμό τη Ντάκα και ενδιάμεσους σταθμούς το Αμάν της Ιορδανίας και το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Κατά τον Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία και αγοραστής ήταν το υπουργείο Άμυνας του Μπανγκλαντές και πως η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου Άμυνας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς του στρατού δεν σταμάτησε την επιχείρηση απομάκρυνσης των πυρομαχικών. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια επικίνδυνη ουσία. Μέχρι να τελειώσει η επιχείρηση παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στις αγροτικές περιοχές των Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News