Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Νέα επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος - Μεταξύ 15 και 17 λεπτών η κιλοβατώρα


Οι πάροχοι ρεύματος ανακοίνωσαν τις τιμές για τα τιμολόγια του Αυγούστου και στη συνέχεια ήρθαν και οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα. Μετά την κρατική επιδότηση, η τιμή της κιλοβατώρας στους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου θα είναι 15 με 17 λεπτά.

Την τιμή του ρεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν τον Αύγουστο έμαθαν σήμερα (25.07.2022) οι καταναλωτές. Αρχικά, οι πάροχοι ανακοίνωσαν τις τιμές των τιμολογίων τους και στη συνέχεια ο Κώστας Σκρέκας την επέκτασης της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος από την κυβέρνηση.

Τα ονομαστικά οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας μετά τις ανακοινώσεις των παρόχων διαμορφώνονται κοντά στα 50 λεπτά η κιλοβατώρα. Με την επιδότηση του κράτους, η τιμή της κιλοβατώρας στους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου θα διαμορφωθεί στα 15 με 17 λεπτά, καθώς θα απορροφηθεί το 90% της αύξησης για όλους τους οικιακούς καταναλωτές, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, για όλες της κύριες και μη κατοικίες, χωρίς εισοδηματικά όρια.

Η επιδότηση για τα οικιακά τιμολόγια, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για το σύνολο της κατανάλωσης και όλες τις κατοικίες (κύριες και μη) διαμορφώνεται στα 337 ευρώ ανά μεγαβατώρα (0,337 ευρώ ανά κιλοβατώρα). Το συνολικό κονδύλι των επιδοτήσεων φθάνει τον επόμενο μήνα στο 1,136 δισεκ. ευρώ και απορροφά:

- το 90% της αύξησης για τους οικιακούς καταναλωτές

- το 100% για τους δικαιούχους Κοινωνικού Τιμολογίου

- το 80% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές

Λίγο πριν από τις ανακοινώσεις του Κώστα Σκρέκα, οι εταιρίες ηλεκτρικού ρεύματος είχαν ανακοινώσει τις τιμές για τα τιμολόγια του Αυγούστου, οι οποίες διαμορφώνονται κοντά στα 50 λεπτα ανά κιλοβατώτα.

- ΔΕΗ 0,486 ευρώ ανά κιλοβατώρα

- Ήρων 0,495Euro/kWh

- Protergia 0,54913 Euro/kWh με περαιτέρω διαφοροποιήσεις στις χρεώσεις των παγίων ανά προμηθευτή.

Η τελική τιμή προκύπτει με την αφαίρεση της κρατικής επιδότησης από τα τιμολόγια των προμηθευτών. Αναμένονται εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις από το σύνολο των προμηθευτών.

Το όφελος από το νέο μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τον πρώτο μήνα εφαρμογής εκτιμάται σε 500 εκατ. ευρώ (ενώ όπως είπε ο αντίστοιχος μηχανισμός που εφαρμόζεται στην Ισπανία απέδωσε 250 εκατ.).

Με το νέο σύστημα, πρόσθεσε, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν εγκαίρως και με διαφάνεια την πραγματική τιμή κάθε προμηθευτή.

«Όλα είναι καθαρά, διαφανή και οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας», κατέληξε ο υπουργός.

Οι τιμές ρεύματος από τους προμηθευτές θα ανακοινώνονται κάθε 20 του μήνα και οι καταναλωτές θα μπορούν να αλλάξουν πάροχο.

1 σχόλιο:

  1. μπραβο Κυριακο βοηθα τον λαο γιατι τα προβληματα ειναι μεγαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News