Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Τέλος οι μάσκες από 1η Ιουνίου


Δύσκολη εξίσωση η επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία και ειδικά η άρση των κανόνων για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Στην Ελλάδα, σε πλήρη άρση του μέτρου της μάσκας προσανατολίζεται η κυβέρνηση με στόχο να επανέλθουμε στην κανονικότητα, ενώ υποχρεωτική θα παραμείνει σε σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία και ΜΜΜ. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από σήμερα καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροδρόμια και αεροπλάνα.

Παρ' όλες τις συστάσεις για χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς, όπου υπάρχει συνωστισμός, οι πληροφορίες που μας έρχονται από πλευράς υπουργείου Υγείας είναι ότι αναμένεται η πλήρη κατάργησή της από την 1η Ιουνίου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, εκτίμησε ότι θα παραμείνουν οι μάσκες στα νοσοκομεία, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ωστόσο ελπίζει ότι σύντομα θα πάψουμε να ζούμε με μάσκες και θα μπούμε σε μια κανονικότητα.

Ήδη οι πρώτες ανακοινώσεις για τα αεροπορικά ταξίδια διεθνώς αναφέρουν ότι η χρήση μάσκας καθίσταται προαιρετική από 16 Μαΐου.

Παρόμοιες θα είναι οι αποφάσεις και για τα ακτοπλοϊκά ταξίδια. Με ενδιαφέρον αναμένεται η θέση της Ελλάδας για το θέμα καθώς η μη χρήση μάσκας σε αεροπλάνα και πλοία έρχεται σε αντιπαράθεση με την υποχρεωτική χρήση στα ΜΜΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News