Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Ξιφιανή: Συγγνώμη του Θ. Σαμαρά για το περιστατικό ρατσιστικής βίας σε ποδοσφαιρικό αγώνα


Ανακοίνωση του Α.Σ. Σεβαστιανά:

Η σημερινή ανακοίνωση δυστυχώς δεν αναφέρεται στον σκοπό που εξυπηρετεί η ομάδα μας αλλά και στην ουσία του ποδοσφαίρου.

Σήμερα που στην έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον χαμό ενός παιδιού από οπαδούς με αίτιο απλά την διαφορετικότητα της ομάδας που υποστηρίζουν, σήμερα που η κοινωνία έχει πλέον καταδικάσει κάθε είδους βία με αίτιο την διαφορετικότητα, σήμερα λοιπόν γίναμε μάρτυρες ενός περιστατικού ρατσιστικής επίθεσης σε έναν 18 χρόνο ποδοσφαιριστή μας.

Συγκεκριμένα, επειδή πλέον πρέπει τέτοιου είδους συμπεριφορές να μην θάβονται, παίκτης της γηπεδούχου ομάδας του ΠΑΣ ΞΙΦΙΑΝΗΣ αποκάλεσε τον ποδοσφαιριστή μας «Μαύρε, γύφτο»!

Λυπούμαστε πραγματικά που ο διαιτητής στάθηκε ανάξιος της περίστασης και το μόνο που έπραξε ήταν να τιμωρήσει τον παίκτη με κίτρινη κάρτα, λέγοντας ως δικαιολογία ότι δεν το εννοούσε έτσι!

Πως δηλαδή μεταφράζεται αλλιώς, ας μας το εξηγήσει;

Λυπούμαστε που αντί να ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων γεγονότων και της προσπάθειας να περάσουν απαρατήρητα!

Σε καμία περίπτωση δεν θελουμε να αναλάβουμε τον ρόλο τιμωρού η να στοχοποιήσουμε κανέναν άνθρωπο για την συμπεριφορά του, πιστεύουμε στην δεύτερη ευκαιρία για τον καθένα.

Οι αρχές μας όμως και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο σύλλογος μας από την ίδρυση του δεν θα μας επέτρεπαν ποτέ να μείνουμε σιωπηλοί σε τέτοια περιστατικά.

Ο ρατσισμός δεν χωράει πουθενά!

Συγχαίρουμε τον ΠΑΣ ΞΙΦΙΑΝΗΣ για την δίκαιη νίκη του και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο υπόλοιπο των play off του πρωταθλήματος.

Ανακοίνωση του ΠΑΣ Ξιφιανής:

Το Δ.Σ του ΠΑΣ ΞΙΦΙΑΝΗΣ και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας εκφράζουν την ειλικρινή τους συγνώμη προς την ομάδα του Α.Σ Σεβαστιανών για το μεμονωμένο περιστατικό που συνέβη λίγο πριν την λήξη του αγώνα.

Ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε παίκτης της ομάδας μας δεν περιελάμβανε ρατσιστικό σχόλιο και δεν είχε πρόθεση να προσβάλει το αντίπαλο.

Ήδη ο ποδοσφαιριστής του Π.Α.Σ Ξιφιανής ζήτησε και προσωπικά συγνώμη από τον αντιπαλο.

Η ομάδα μας καταδικάζει κάθε περιστατικά βίας και ρατσισμού.

Εύχεται στην ομάδα του ΑΣ Σεβαστειανων καλή συνέχεια στα play off του πρωταθλήματος.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας για περιστατικό ρατσιστικής βίας:

Με αφορμή το συμβάν ρατσιστικής αναφοράς στον αγώνα Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας ΞΙΦΙΑΝΗ-ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΑ από ποδ/τή της τοπικής ομάδας, οι διαιτητές που αγωνιζόμαστε στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πέλλας και ιδιαίτερα οι διαιτητές του αγώνα , θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στον ποδ/τή της φιλοξενούμενης ομάδας και στην οικογένεια του και να εκφράσουμε προς αυτούς την ειλικρινή μας συγνώμη, για το οτι δεν λάβαμε τη σωστή απόφαση στη συγκεκριμένη περίπτωση , που δεν θα έπρεπε να είναι τίποτα άλλο , παρά μόνο η αποβολή.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τέτοια συμβάντα. Πρέπει να τα αναδεικνύουμε , να τα αποδεχόμαστε και να μην τα επαναλαμβάνουμε , εκτιμώντας την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου.

Καμία ανοχή σε οποιουδήποτε είδους βία.

Φυσικά απολογούμαστε και στη Διοίκηση του σωματείου των Σεβαστιανών , οι οποίοι με την μέχρι τώρα συμπεριφορά τους προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΚΑΡΑΚΕΛΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΤΣΚΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Η ανάρτηση του ποδοσφαιριστή:

Με μία ειλικρινή συγνώμη αντέδρασε ο ποδοσφαιριστής που πρωταγωνίστησε στο περιστατικό, ο οποίος παραδέχτηκε πως ήταν ένα λάθος.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News