Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Αυξάνεται στα 39 ευρώ η επιδότηση ρεύματος - Στα 45 ευρώ για τα ευάλωτα νοικοκυριά


Την αύξηση της επιδότησης ρεύματος για να αντιμετωπιστεί η αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος ανακοινώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

Όπως είπε ο Κώστας Σκρέκας, αποφασίστηκε να υπερδιπλασιστεί η επιδότηση ρεύματος για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες στα 39 ευρώ για τους επόμενους δυο μήνες (Νοέμβριο και Δεκέμβριο), ενώ η αντίστοιχη επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος των ευάλωτων νοικοκυριών θα αυξηθεί στα 45 ευρώ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παραδέχτηκε ότι τον Οκτώβριο η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας έχει εκτοξευτεί στα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα και τώρα βρίσκεται στα 209 ευρώ.

Γι’ αυτό και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στους λογαριασμούς ρεύματος, η κυβέρνηση υπερδιπλασιάζει την επιδότηση όλων των λογαριασμών ρεύματος στη χαμηλή τάση και από τα 18 ευρώ την αυξάνει στα 39€ το μήνα για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες. Η επιδότηση αυτή αφορά στους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Στο κοινωνικό τιμολόγιο, η επιδότηση ρεύματος αυξάνεται στα 45 ευρώ ανά μήνα για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες.

Ο Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε, επίσης, την αναστολή για ένα δίμηνο, της πληρωμής τελών χρήσης δικτύου, ενώ για τις επιχειρήσεις αναστέλλεται για πέντε μήνες η πληρωμή των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Το μέτρο αυτό αφορά βιομηχανικές χρήσης χαμηλής τάσης, λοιπές χρήσης μέσης τάσης. Οι χρεώσεις θα πληρωθούν όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές στην χονδρεμπορική αγορά, σημείωσε ο Κώστας Σκρέκας.

2 σχόλια:

  1. Τι επιδότηση και παπαριές ρε υπουργέ.
    ΦΤΗΝΟ ΡΕΎΜΑ ΘΈΛΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στον Σήφη στον Σήφη θα σας αλλάξη τα φώτα χα...χα..

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News