Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Ο άφαντος Δήμαρχος της Αλμωπίας


Έντονες επικρίσεις δέχονται ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης και οι συνεργάτες του, με αφορμή τη στάση τους σε σχέση με τις εξελίξεις που έχουν προκύψει με το Νοσοκομείο της Έδεσσας.

Αναφερόμαστε στην άδικη και απαράδεκτη απόφαση κατάργησης της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας, η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Αναφέραμε και χθες, ότι τη στιγμή που οι Δήμαρχοι Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου και Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες και συμμετείχαν δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο, ο κ. Μπάτσης ήταν άφαντος. Καμία παρέμβαση, καμία παρουσία, καμία διαμαρτυρία. Ίδια στάση έχει επιδείξει και για τα δεκάδες προβλήματα του Κέντρου Υγείας Αριδαίας.

Αυτή του η στάση έχει κάνει πολλούς συμπολίτες μας να αναρωτιούνται: Δεν τον αφορά αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα; Το Νοσοκομείο της Έδεσσας εξυπηρετεί και τους πολίτες της Αλμωπίας. Άλλοι πάλι, αποδίδουν αυτή του τη στάση, στο γεγονός ότι δεν θέλει να έρθει σε κόντρα με την Κυβέρνηση, για να μη χάσει την υποστήριξη που ίσως προσδοκά.


Τη στάση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου, κατέκρινε και ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμαρχος να απουσιάζει από κάθε μεγάλο πρόβλημα και ζήτημα που απασχολεί την περιοχή μας. Δεν είναι δυνατόν να μένει απλός παρατηρητής απέναντι σε αποφάσεις που θίγουν ξεκάθαρα το συμφέρον της περιοχής μας και αντιτάσσονται στη βούληση του συνόλου των συμπολιτών μας. Οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αν δεν γνωρίζει πως, ας παραδειγματιστεί από τους υπόλοιπους Δημάρχους του Νομού μας, που δείχνουν το δρόμο με τη δυναμική τους στάση και αντίδραση».

Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης σε καταστάσεις κρίσης

Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι να ανταποκρίνεται κυρίως σε καταστάσεις κρίσης και να εκφράζει το σύνολο των πολιτών. Αυτό όμως απαιτεί συντονισμένες ενέργειες και υπέρβαση στερεότυπων.

Δυστυχώς, η σημερινή Δημοτική Αρχή της Αλμωπίας από την πρώτη στιγμή έχει αποποιηθεί τον ρόλο της, καθώς δεν έχει τη δυναμική να διεκδικήσει το καλύτερο για την περιοχή μας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται ανθρώπους που ξέρουν απλά να παλεύουν για τα κόμματα, αλλά χρειάζεται ανθρώπους που να έχουν τη διάθεση να βάλουν πάνω απ' όλα τον τόπο και να παλέψουν γι' αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News