Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Τζάκρη σε Πλεύρη: «Έγκλημα το να μείνει μια ολόκληρη περιοχή εντελώς ακάλυπτη» (ΒΙΝΤΕΟ)


Θεοδώρα Τζάκρη προς Θανάση Πλεύρη: «Παραλογισμός η μείωση των υφιστάμενων υποδομώνεν μέσω πανδημίας και τέτοιας έλλειψης κλινών ΜΕΘ - Έγκλημα το να μείνει μια ολόκληρη περιοχή πολλών δεκάδων χιλιάδων κατοίκων εντελώς ακάλυπτη»

Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτησή της στην Βουλή

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.Θεοδώρα Τζάκρη κατά την συζήτηση σήμερα (22-10-2022) της επίκαιρης ερώτησης της στην Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη σχετικά με το κλείσιμο της ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Έδεσσας και την δρομολογημένη συγχώνευση των παθολογικών και γυναικο/μαιευτικών κλινικών των δύο Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, παρουσίασε αναλυτικά, τεκμηριωμένα και με επιχειρήματα:

• Τις δυνητικά θανατηφόρες επιπτώσεις αυτής της απόφασης, που όπως απέδειξε και η στάση του Υπουργού στην Βουλή, ελήφθη «ελαφρά την καρδία»

• Κατέδειξε ότι πολύ έγκαιρα έχει επισημάνει με αναφορές, δηλώσεις και συναντήσεις με φορείς την ήδη δρομολογημένη εξέλιξη και συνάντησε την παγερή αδιαφορία τόσο των τοπικών όσο και των κεντρικών υγειονομικών αρχών

• Κατέδειξε ότι πρόκειται για μια γενικότερη πολιτική επιλογή εξάρθρωσης του ΕΣΥ η πολιτική των πολλαπλών «ακροτηριασμών» που έχει εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τις αρχές Ιουλίου

• Το εντυπωσιακό είναι ότι επιλέγεται μια ευπαθής και παραμεθόριος περιοχή η Πέλλα και μάλιστα στην χρονική συγκυρία της κορύφωσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας

• Η συζήτηση στην Βουλή αποκάλυψε ότι όλες οι πολιτικές επιλογές είναι απολύτως συνειδητές και προσχεδιασμένες από την κυβέρνηση

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης:

• Δεν είπε απολύτως τίποτα για την αδιαμφισβήτητη υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Έδεσσας.

• Ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι προκειμένου να επιτευχθούν «οικονομίες κλίμακας» κάποιες περιοχές θα αποστερηθούν κρίσιμες υπηρεσίες. Μετά από αυτή την παραδοχή, άραγε, τι πρέπει να περιμένουν οι πολίτες της Πέλλας; Μήπως σύμφωνα με το σχέδιο του κυρίου Μητσοτάκη θα πρέπει να περιμένουν καθολίκευση, δηλαδή όποια μονάδα έχει προβλήματα καλύτερα να κλείνει;

• Επέδειξε καταφανή άγνοια για τα επιδημιολογικά δεδομένα της Μακεδονίας

• Βρήκε λίγους τους 75 και 60 υγειονομικούς που τελούν σε αναστολή στα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας αντίστοιχα και θεώρησε ότι δεν είναι κρίσιμο το πλήγμα για τις υγειονομικές υποδομές της Πέλλας. Θεώρησε δε την εξοντωτική συμπεριφορά απέναντι σε μεροκαματιάρηδες απολύτως ηθική!

13 σχόλια:

  1. Κύριοι βουλευτές του νομού μας, που υποτίθεται είστε η φωνή μας εκεί στη βουλή σας. Σας γράφει ένας ΝΔτης από τα γεννοφάσκια του. Πάρτε πρωτοβουλία, διακινδυνεύσετε λίγο την καρέκλα σας και την τσέπη σας και πέστε στον αρχηγό μας ότι σε ό,τι αφορά την Μακεδονία και τον κορωνοιό τα έκανε θάλασσα. Για το πρώτο μας εξαπάτησε, νομίζω ότι το καταλαβαίνετε κι εσείς, άσχετα κι αν εσείς για τους γνωστούς λόγους τηρείτε σιωπή ιχθύος. Για το δεύτερο, προκειμένου να ιδιωτικοποιήσει την υγεία, βρήκε αφορμή με την πανούκλα να κλείνει τα νοσοκομεία. Πέστε του λοιπόν ότι αν κλείσει και το νοσοκομείο, τόσο αυτός όσο κι εσείς θα είστε παρελθόν στην πολιτική σας καριέρα. Και άντε αυτός τα φυσάει. Εσείς όμως άεργοι τι θα κάνετε; Έχω να πω κι άλλα στραβοπατήματα αλλά θα πιάσω πολύ χώρο στο Αριδαία νιους και είναι κρίμα.
    Από μένα φυσικά ψήφο ξανά δεν έχει. Σαν εμένα όμως μπορεί να είναι πολλοί.
    ΥΓ Δεν μπλοφάρω, ήμουν ΝΔτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν εσυ εισαι Νεοδημοκράτης τοτε εγω ειμαι εξωγήινος παπατσή.

      Διαγραφή
    2. Ενώ εσύ σαν γνήσιος νεοδημοκρατης προτιμάς να ψοφολογήσουμε από το να σου θίξουν τον Πλεύρη.
      Σαν δεν ντρέπεσαι ξεφτίλα.

      Διαγραφή
    3. εγω σε ειπα να ψοφολογήσουμε βρε καραμαλάκα; απλα σε ειπα ρε γίδι οτι δεν εισαι δεξιος αλλα ενας αναρχοάπλητος.

      Διαγραφή
    4. Εσύ σίγουρα είσαι ΝΔκρατης γιατί είσαι καί αγράμματος ρε γυδι,τη σού είπε ο άνθρωπος ποίο πάνω δηλαδή; τά παράπονα τού είπε σαν ψηφοφορος της ΝΔ,και εσύ τον έφαγες, μάλλον το γύρισες τον είπες καραμαλακα τόσο μυαλό έχεις ΤΑΓΑΡΙ γιδοβοσκε κάτι ρεταλια σαν και εσένα ψηφίζουν και μετά δεν απαιτούν και μας κάνουν ότι θέλουν οι γραβάτες, εύχομαι να πιάνεις λεφτά και σκατα να γίνονται κουραμπιέ πρόβατο 🐑

      Διαγραφή
    5. Μίλησε και χρυσαυγιτης ο Πλεύρης,ψοφος τσογλανι ψοφος

      Διαγραφή
  2. θα μαθετε και ν ακουτε κυρια Τζακρη και σταματηστε εσεις τελικα να πουλατε φικια για μεταξωτες κορδελες, φτανει να κοροιδευετε τον λαο, πηρατε την απαντηση σας και ο κοσμος σας κρινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΟΔΩΡΑ ΣΕ ΔΑΓΚΩΣΕ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχως Σταυρο επαιξες το βιντεο, καμια σχεση το πως τα παρουσιαζει η Τζακρη με την πραγματικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 11.18 η νεοδημοκρατιλα σου ξεχειλίζει. Μας έπεισες ρε σαχλαμάρα ότι ήσουν ΝΔ, ενώ τώρα δεν είσαι. Μερικοί, σαν κι εσένα, νομίζουν ότι απευθύνονται σε κρετινους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΗΣΟΥΝ 11.18? ΑΜΑΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ 40% ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕΣ ΜΠΡΡΡΡ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφήστε τα κόμματα πίσω και βάλτε τον τόπο μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News