Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Αριδαία: Σε τάξεις λίγων τετραγωνικών «στριμώχνονται» έως και 25 μαθητές


Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα μετά το άνοιγμα το σχολείων, με τους ειδικούς αλλά και τους κυβερνητικούς παράγοντες να μη μπορούν να κρύψουν την ανησυχία τους. Και όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς ότι από την πρώτη μέρα εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα σε πολλά σχολεία.

Την ίδια στιγμή, πολλοί είναι οι γονείς που εκφράζουν την αγωνία τους, καθώς θεωρούν ότι τα πρωτόκολλα έχουν πολλά κενά, ενώ τη στιγμή που όλοι ανησυχούν υπάρχουν και κάποια φαινόμενα που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με την κοινή λογική.

Όλες αυτές τις μέρες, δεχόμαστε διάφορα μηνύματα από γονείς, σε σχέση με τμήματα τα οποία είναι υπεράριθμα σε σχολεία της Αριδαίας. Οφείλουμε λοιπόν να ρωτήσουμε τους αρμόδιους: Είναι αλήθεια πως υπάρχουν τμήματα με 25 παιδιά μέσα σε τάξη λίγων τετραγωνικών μέτρων; Ποιος έχει την ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση; Ισχύει ότι παρά τις οχλήσεις γονέων, κάποιοι συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα και μάλιστα με τρόπο επιδεικτικό;

Κάθε αρμόδιος οφείλει να δώσει απαντήσεις. Οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί ανησυχούν δικαίως. Κάθε αρμόδιος οφείλει να σέβεται αυτή την ανησυχία και να προσπαθεί για το καλύτερο. Ελπίζουμε να δοθούν λύσεις πριν προκύψει το πρόβλημα. Εμείς, όπως οφείλουμε να κάνουμε, θα είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε το ζήτημα και θα επανέλθουμε αν το κρίνουμε απαραίτητο.

3 σχόλια:

  1. Πολύ καλά κάνουν. Θέλετε απλές;
    Μήπως να σας βάλουν και τριθέσιο να ξαπλώνετε;
    25 είναι λίγα. 35 να βάλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το πρόβλημα υφίσταται και σε νηπιαγωγεία και περιμένουμε απαντησεις απ την πρωτοβάθμια πριν πάμε Αθήνα.
    Υγ. το σχόλιο 11:23 προσφέρει κάτι στο θέμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια που αναδεικνύετε το θέμα. Είναι πολύ σοβαρό και δεν μας ακούει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News