Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Δ. Μπίνος: Σημαντικές παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Παρόντα με λόγο και άποψη ήταν για άλλη μια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα μέλη του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας».

Με καίριες τοποθετήσεις, προσπάθησαν να αναδείξουν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και την κοινωνία.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού Δημήτρης Μπίνους συνεχάρη τους μαθητές της περιοχής μας για τις καλές επιδόσεις τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμών. Επίσης, συνεχάρη τον Αλμωπό Αριδαίας για την άνοδό του και ευχήθηκε στην ομάδα καλή συνέχεια.

ΑΝΕΤΟΙΜΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Στη συνέχεια, ο κ. Μπίνος αναφέρθηκε στην επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Έδεσσα. Όπως είπε, «εμείς ως Δημοτική Αρχή τους Υπουργούς τους φέρναμε στην Αλμωπία, δεν πειράζει όμως, έστω και στην Έδεσσα θα μπορούσαμε να θέσουμε σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής». Και πρόσθεσε: «Γνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο μελέτες. Η μία αφορά την ανάδειξη του κάστρου της Χρυσής και η άλλη την ανάδειξη του σπηλαιοβαράθρου των Λουτρών. Και οι δυο προέρχονται από διασυνοριακά προγράμματα, τα οποία είχαν εξασφαλιστεί από τη Δημοτική Αρχή του κ. Πασόη και στη συνέχεια εμείς είχαμε προχωρήσει στη δημοπράτηση και την ολοκλήρωση των μελετών. Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικές μελέτες. Η παρουσία της Υπουργού βρήκε το Δήμο Αλμωπίας ανέτοιμο, γιατί πέρα από το κάστρο της Χρυσής δεν έπεσε στο τραπέζι καμία άλλη πρόταση και καμία άλλη διεκδίκηση. Μάλιστα, δεν είχαμε και την ανώτατη θεσμική εκπροσώπηση που θα έπρεπε να υπάρχει από τον Δήμαρχο Αλμωπίας, ο οποίος δεν παρέστη. Πέρα των δύο αυτών σημαντικών μελετών, υπάρχουν και άλλα σημεία του Δήμου μας που χρήζουν ανάδειξης και παρεμβάσεων. Αναφέρω ενδεικτικά την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Αετοχωρίου, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Ξιφιανής, την εκκλησία της Αναλήψεως Θεοδωρακείου, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ίδας και την εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γαρεφείου. Επιπλέον, έχουμε τα δύο Μοναστήρια, του Αρχαγγέλου και των Προμάχων, τα οποία είναι σημαντικό να βοηθηθούν και να αναδειχτούν από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς επίσης και αρχαιολογικούς χώρους όπως του Αλώρου, της Αψάλου και της Κωνσταντίας. Αν ήμουν στη θέση σας κύριε Δήμαρχε, θα ζητούσα από την κυρία Μενδώνη να δημιουργηθεί ένα μουσείο Μακεδονικού Αγώνα ή Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως είχαμε επιχειρήσει. Δεν μπορεί η Έδεσσα να το διεκδικεί κι εμείς όχι, τη στιγμή που η περιοχή μας έχει αναδείξει πολλούς τοπικούς αγωνιστές σε πολλές φάσεις του Μακεδονικού Αγώνα».

ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΚΑΤΑ ΤΟ "ΦΕΣΤΙΒΑΛ"

Αργότερα, ο κ. Μπίνος αναφέρθηκε στο Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Αλμωπίας στο Δασάκι Αριδαίας. Όπως είπε, «στη δική μας Δημοτική Αρχή έγινε μεγάλη προσπάθεια να λειτουργήσει ξανά το θέατρο. Ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, κατεστραμμένος. Συντηρήσαμε αυτόν τον χώρο και τον παραδώσαμε στην κοινωνία. Μας λύπησε το γεγονός ότι δεν έγινε κάποιος καθαρισμός του χώρου και υπήρχε σκοτάδι με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι παρευρισκόμενοι.

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε σε ζητήματα της καθημερινότητας. Ενδεικτικά, έκανε λόγο για ανετοιμότητα του Δήμου Αλμωπίας να διαχειριστεί την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, καθώς όπως είπε διαπιστώθηκε πως τα φρεάτια δεν είχαν καθαριστεί. Αναφέρθηκε και πιο συγκεκριμένα σε σημεία όπως έξω από το Δασάκι και απέναντι στα ΚΤΕΛ, όπου συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος νερού. Επίσης, αναφέρθηκε στο σιντριβάνι της Αριδαίας που δεν λειτουργεί και κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να καθαρίσει τα πλατάνια της πλατείας από τα σάπια κλαδιά, καθώς αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες. Ζήτησε να πλυθούν οι κάδοι, αναφερόμενος στα πολλά παράπονα δημοτών. Αναφέρθηκε στις διακοπές νερού από τη ΔΕΥΑ και ζήτησε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση προς τους πολίτες και ιδιαίτερα προς τους επαγγελματίες.

"ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΑΠ"

Ένα σημαντικό ζήτημα που ανέδειξε ο κ. Μπίνος, είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών με τον ΤΑΠ. Όπως είπε, είναι ένα θέμα που αντιμετώπισε και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΚΑΔΟΙ

Τέλος, αναφέρθηκε στους κόκκινους κάδους (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) που αφορούν στις συσκευασίες φυτοφαρμάκων και εξέφρασε την αντίθεσή του ως προς τον τρόπο που επικοινωνήθηκε από τη Δημοτική Αρχή. Αναφέρθηκε στο ιστορικό της εξασφάλισης του διασυνοριακού προγράμματος το 2017 και τόνισε ότι δεν θα πρέπει τόσο σημαντικά ζητήματα να υποβαθμίζονται από τη σημερινή Διοίκηση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News