Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Σε πλήρη ετοιμότητα η Π.Ε. Πέλλας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας


Σε πλήρη ετοιμότητα ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας του «Λέανδρου» στην ΠΕ Πέλλας

Ήδη τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για το Σαββατοκύριακο, που αναμένεται το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, με χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους επικεφαλής της πολιτικής προστασίας και έχει στενή συνεργασία με τους Δήμους, ώστε έγκαιρα να αντιμετωπιστούν όλα τα πιθανά προβλήματα. Ο αποχιονισμός του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της ΠΕ Πέλλας πραγματοποιείται από Ανάδοχο, ο οποίο έχει σε επιφυλακή και διαρκή κίνηση επαρκή αριθμό μηχανημάτων αποχιονισμού. Ακόμη, στα εργοτάξια της ΠΕ Πέλλας, αλλά και των Δήμων, υπάρχει επαρκής ποσότητα άλατος αποχιονισμού. Τις προσεχείς ημέρες εξάλλου, αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και ολικός παγετός.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, αναφέρει:

«Διαθέτουμε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, ενώ ο βασικός μας στόχος είναι να διατηρήσουμε ανοικτό το οδικό δίκτυο στο σύνολο της επικράτειας της Πέλλας. Να σημειώσω ότι η κατάσταση δεν είναι εύκολη στη διαχείρισή της όταν έχουμε ταυτόχρονη χιονόπτωση στην ορεινή και πεδινή Πέλλα, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε με επαρκή αριθμό μηχανημάτων αποχιονισμού και κεντρικό συντονισμό των εργασιών του αποχιονισμού, με την συμβολή της Τροχαίας. Από το πρωί πραγματοποιώ και ο ίδιος μου επιθεωρήσεις του οδικού δικτύου ώστε να έχω πραγματική εικόνα για τις συνθήκες που επικρατούν. Εύχομαι οι πολίτες να απολαύσουν το χιόνι, πάντοτε με ασφάλεια, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και χωρίς να ξεχνούν ότι βρισκόμαστε σε περίοδο αυστηρής Καραντίνας, λόγω των μέτρων για τον COVID-19».

1 σχόλιο:

 1. ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΙΟΝΙΑΣ ...

  Στις 28 Δεκεμβρίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε, με πλειοψηφία, τα σχέδια αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών (χιονοπτώσεις, πλημμύρες, δασικές πυρκαγιές, σεισμοί). Είναι οι μόνες αποφάσεις -αρ. 85,86,87,88- που δεν έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας. Η Διοίκηση μας διαβεβαίωσε ότι τα σχέδια είναι ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ. Τόσο επικαιροποιημένα που αναφέρονται σε αυτά, ως στελέχη του "μηχανισμού", άνθρωποι, με τα κινητά τους τηλέφωνα που, δυστυχώς, έχουν αποβιώσει από έτη ή έχουν αφυπηρετήσει... Αυτοκίνητα δήμων, προς επίταξη, χωρίς τους αριθμούς κυκλοφορίας... Χώροι συγκέντρωσης και καταφυγής πολιτών απροσδιόριστοι...
  Θα μου πείτε, τι ψάχνεις τώρα...
  Μα, όταν τόσο κρίσιμα ζητήματα αντιμετωπίζονται έτσι, τι να περιμένεις μετά ...

  Γι αυτό και δεν αναρτήθηκαν. Προφανώς επικαιροποιούνται...λήρη ετοιμότητα και η Περιφέρεια. ΑΛΗΘΕΥΕΙ; Εκτός εάν γίνει αναδρομική επικαιροποίηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News