Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Μετά από πόσες μέρες αποχής πρωϊνού καφέ δε θα τον ζητάει πλέον ο οργανισμός σου


Ο καφές είναι μια από τις πλέον συνηθισμένες και αγαπημένες συνήθειες των περισσότερων ανθρώπων. Είναι όμως απλώς μια συνήθεια ή μπορεί να είναι και εξάρτηση; Εν μέρει ναι. Κι αυτό γιατί η καφεΐνη προκαλεί μερικές φυσικές αλλαγές στο σώμα μας από τις οποίες μπορούμε εύκολα να εξαρτηθούμε.

Με το που πίνουμε το πρωί καφέ, η καφεΐνη εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματός μας και αρχίζει να οδεύει στον εγκέφαλό μας όπου μπλοκάρει έναν ανασταλτικό νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται αδενοσίνη, όπως αναφέρει το National Academy of Sciences.

Με αυτή τη διαδικασία απελευθερώνονται ορμόνες, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, οι οποίες έχουν διεγερτική δράση. Πόσες μέρες όμως αποχής από τον καφέ χρειάζονται για να μην έχει πλέον ανάγκη ο οργανισμός μας υποσυνείδητα τον πρωινό καφέ; Το πόσο γρήγορα η καφεΐνη φεύγει από το σύστημά μας εξαρτάται από πολλά πράγματα όπως για παράδειγμα η ηλικία και οι αλληλεπιδράσεις με φάρμακα.

Σύμφωνα με έρευνες όσο περισσότερη καφεΐνη καταναλώνουμε, τόσο πιο σοβαρή είναι η αλλαγή που θα βιώσουμε αν κόψουμε τον καφέ. Ωστόσο όταν πλέον θα έχουν περάσει εννέα μέρες, ο οργανισμός θα μοιάζει σαν να μην έχει καταναλώσει ποτέ καφέ!

Πηγή: news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News