Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Η Πέλλα εκπέμπει σήμα κινδύνου - Επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση του Νομού σε όλα τα επίπεδα


Του Σταύρου Η. Βαφειάδη

Μεγάλη είναι η ανησυχία των πολιτών της Πέλλας, για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας όσον αφορά στη μεγάλη υγειονομική κρίση. Όπως λένε, ο κορονοϊός έχει φτάσει σε "κόκκινα" επίπεδα και το πολιτικό σύστημα του Νομού μας είναι εξαφανισμένο και δεν ασχολείται κανείς στα σοβαρά με όσα συμβαίνουν ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Καλές οι παραινέσεις του τύπου "μένουμε ασφαλείς", ωστόσο από μόνες τους δεν αρκούν.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών έκρουσε πριν λίγες μέρες τον "κώδωνα του κινδύνου", δηλώνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών έχουν "φρακάρει". Παρά τη μετατροπή τους σε νοσοκομεία covid, δεν υπάρχουν όχι κλίνες σε ΜΕΘ, αλλά ούτε καν απλές κλίνες.

Στην Έδεσσα νοσηλεύονται 80-85 περιστατικά covid, ενώ οι κλίνες της παθολογικής κλινικής είναι όλες και όλες 35. Όλες οι χειρουργικές κλινικές (χειρουργική, ορθοπεδική και ουρολογική) συστεγάζονται πλέον στην γυναικολογική κλινική. Στα Γιαννιτσά νοσηλεύονται 100 άτομα, ενώ οι κλίνες της παθολογικής είναι 32 όλες και όλες. Και τα περιστατικά νοσηλεύονται σε τρία σημεία την χειρουργική, στην ορθοπαιδική και στα εξωτερικά ιατρεία που διαμορφώθηκαν σε θαλάμους. Οι γιατροί διασωληνώνουν τους ασθενείς επιτόπου, σε κοινούς θαλάμους. Και τους αρρώστους τους τοποθετούν στην αίθουσα ανάνηψης των χειρουργείων. Έχουμε 11 διασωληνωμένους. Οι γιατροί ζητούν ενίσχυση σε προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) και χώρους για την νοσηλεία των αρρώστων. Επίσης, ζητούν την επίταξη των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας σε κάθε πόλη και την ένταξή τους στην λειτουργία των νοσοκομείων.

Όλο το προηγούμενο κρίσιμο διάστημα, η πολιτική ηγεσία του Νομού μας δεν έκανε τα αναγκαία. Το αντιλαμβανόμαστε σήμερα, όπου βλέπουμε τα αποτελέσματα. Πρώτοι εμείς θέτουμε συνεχώς προ των ευθυνών τους όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που δεν τηρούν τα μέτρα και θέτουν σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο. Ωστόσο, δεν είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση, με το Νομό μας να είναι πρώτος σε κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό του.

Αναρωτιόμαστε, θα ήταν ίδια η αντιμετώπιση της πολιτείας αν αυτή η έξαρση είχε σημειωθεί στα μεγάλα αστικά κέντρα; Το γεγονός ότι είμαστε μια ακριτική περιοχή, θα έπρεπε να ενεργοποιήσει ακόμα περισσότερο του Βουλευτές μας και όλους τους τοπικούς παράγοντες, ώστε να ασκηθεί πίεση προς την κεντρική εξουσία. Αντίθετα, σήμερα οι πολίτες αισθάνονται ότι βρίσκονται στο έλεος του κορονοϊού.

Εκτός από συμβουλές και οδηγίες, καλό θα είναι να υπάρξει και μια υπεύθυνη ενημέρωση για τα πραγματικά δεδομένα που επικρατούν στο Νομό μας. Η Πολιτική Προστασία οφείλει να ασχοληθεί πιο ενεργά με την Πέλλα, να εξηγήσεις τους λόγους που μας οδήγησαν μέχρι αυτό το σημείο και όχι να αφήνει απλά την κατάσταση να εξελίσσεται, για να μη ζήσουμε τα ακόμα χειρότερα. Η πολιτική ηγεσία με τη σειρά της οφείλει να ενισχύσει τις δομές υγείας και να διευκολύνει το δύσκολο έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού πριν να είναι πολύ αργά.

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η κρίση εκτός από υγειονομική, έχει εξελιχθεί και σε βαθιά οικονομική. Ο Νομός μας είναι κατ' εξοχήν αγροτικός. Για τους αγρότες δεν υπήρξε καμία απολύτως μέριμνα. Από την άλλη, η τοπική αγορά αναστενάζει, με πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να είναι αμφίβολο αν θα ανοίξουν μετά το lockdown μιας και "πνίγονται" από την οικονομική ασφυξία. Κάποιος θα πρέπει να δει και αυτή τη διάσταση του προβλήματος και να επέμβει δυναμικά. Η κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, γι' αυτό και ο κάθε Νομός εκλέγει τους δικούς του εκπροσώπους. Οι Δήμαρχοι να πιέσουν τους Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης να πιέσει τον Περιφερειάρχη και όλοι μαζί να πιέσουν την Κυβέρνηση για ενίσχυση της Πέλλας σε όλα τα επίπεδα.

35 σχόλια:

  1. να πιεσουν και για κανενα δωρο στους χαμηλοσυνταξιουχους....καποιο επιδομα ...κατι τελος παντων....εχει τοσο κοσμο που πραγματικα ειναι κατω απο τα ορια της φτωχιας....αν ξεκινησουν απο χαμηλα οι πιεσεις θα φτασουν και στα υψηλα στελεχη....σας ψηφισαμε....καντε κατιιιιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους ψηφισες χαϊβανι;
      Και βγηκες στη ζητιανια και το παρακαλεμα;

      Διαγραφή
    2. Aυτο εδώ φίλε μου είναι αυτό που κορόιδευαν αυτοί που κυβερνούν....ένα μέρισμα ένα εκτακτο δώρο Χριστουγέννων που έκανες αξιοπρεπει Χριστούγεννα η καλύπτες ένα χρέος το έλεγαν ψίχουλα τώρα πάρτε το απόλυτο τίποτα

      Διαγραφή
    3. χαιβανι να πεις τον γιο σου τον ασχημαντρα

      Διαγραφή
  2. Μπράβο κ. Βαφειάδη, δεν το κρύβω ότι τακτικά σου τα «χώνω»¨σήμερα όμως σε συγχαίρω για την προσπάθεια στήριξης του τόπου μας. Αφού οι άρχοντες κοινοβουλευτικοί και αυτοδιοικητικοί δεν το κάνουν ας το κάνετε τα ΜΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω το ιδιο,αλλα σημερα του βγαζω το καπελο.
      Τι σθενος, τι ρεαλιστικος λογος, τι ευστοχες επισημανσεις, τι ολοκληρωμενες καινοτομες προτασεις.
      Οφειλουμε να το αναγνωρισουμε.

      Διαγραφή
    2. Μα του το αναγνωρίζουμε φίλε.
      Την ύστατη ώρα μαι παρέμβαση όλο ουσία και προοπτική.

      Διαγραφή
    3. Φίλε τέτοιες φωνές χρειαζόμαστε αυτές τις ώρες.
      Ο Σταύρος έχει αποδείξει τόσα χρόνια ότι υποτάσσει το γενικό στο ατομικό συμφέρον.
      Θα βάλει τις φωνές ακόμα και στους δικούς του.

      Διαγραφή
    4. Τι ανακατεύεις τον Καρανίκα ρε λούστρε;
      Θες να μειώσεις τον Σταύρο; Δε βλέπει ότι γίνεται καταιγισμός εγκωμιαστικών μηνυμάτων;
      Με την κακία σου θα μείνεις προβοκάτορα.

      Διαγραφή
    5. Ο Σταύρος για άλλη μια φορά στο ύψος του.
      Δείτε τα άλλα μμε και θα καταλάβετε.

      Διαγραφή
    6. αντε καλά, Πολάκης;

      Διαγραφή
  3. Οι τύποι είναι αδίστακτοι ακόμα και μπροστά στη συμφορά.
    Αποφάσισαν οι επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης θα στελεχωθούν με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από όλα τα νοσοκομεία της πόλης.
    Το ελλειπέστατο επιβαρημένο προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα γίνει κομματάκια για να καλύψει και τις ιδιωτικές κλινικές που μετά βίας τώρα(λένε ότι) επιτάξανε.
    Παρτάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγα μη σκισεις κανα καλσον χοντροκεφαλε

      Διαγραφή
    2. Γλειφε για ραντσο στο υπογειο σαλιαγκα.

      Διαγραφή
    3. αμαν απ το υπόγειο βλέπω και το σκισμενο σου καλσον....δε ΜΕ λες γιατί δεν πλένεστε οι ζαίοι;

      Διαγραφή
    4. 3.43 τι εμαθα οι δικοι σου οι πακιστανοι βιασαν πάλι ενα παιδάκι; ρε τα παρτάλια.

      Διαγραφή
  4. Δεν μας είπες όμως τίποτε για την ανευθυνότητα των κυβερνώντων, είπαμε ατομική ευθύνη ναι να προσέξουμε ναι να περιορίσουμε τη δραστηριότητα ναι.Όμως για να δούμε τι δεν έκαναν οι Υπουργοί και η Νέα Δημοκρατία που είχαν την πρώτη και πιο μεγάλη ευθύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΑΠΟΥΛΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αλεπού όσα δεν φτάνει πηδάει και τα φτάνει και ο ανόητος αντιληφθείτω .

      Διαγραφή
    2. ναι τους ειδαμε τους Λυκους που βγηκαν για πορεια στο πολυτεχνειο, ολοι μαζι 5%

      Διαγραφή
    3. Τι καιρο συον Κορυδαλλο;

      Διαγραφή
  6. Κανένα μέρισμα ρεεεε,ας είναι και ψιχουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια Σταύρο για την τοποθέτησή σου.
    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ευστοχο. μακαρι να γινει κατι γιατι εχει ξεφυγει η κατασταση. εκφραζεις πολυ κοσμο με οσα γραφεις. συνεχισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ελπίδα και κεφάλαιο για τον τόπο μας φίλε.
      Νέος, οραματιστής, όχι κολλημένο μυαλό, αυτοδημιούργητος, εκπέμπει θετική ενέργεια.

      Διαγραφή
  9. ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΙΑ ΣΤΕΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΗ ΤΗΣ ΜΟΥΡΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο νόμος Πέλλας εκτός από πολιτικούς έχει και κάτοικους της περιοχής επιχειρηματίες αγρότες και πολλούς άλλους που δυστυχώς τους ενδιαφέρει μόνο η πάρτη τους. Δεν ενδιαφέρονται οι πιο πολλοί για το κοινό καλό και έχουν τους πολιτικούς που τους αξίζουν δηλαδή όλοι νοιάζονται οι αγρότες να πάρουν επιδοτήσεις να πουλήσουν την σοδειά τους άσχετα αν είχαν εργάτες γης με κορονοιο, οι καφετέριες δεν άλλαξαν καθόλου τα καθίσματα τους και κοιτούσαν να έχουν πελάτες χωρίς μέτρα προστασίας, το μόνο που νοιάζει τους κατοίκους του νομού είναι το χρήμα και να μην σπάσουμε αυγά δηλαδή να μην γίνουμε κακοί. Τώρα που έγινε η διασπορά του ιού και έχουμε φέρετρα αρχίσατε να μιλάτε, όταν αδιαφορείς για τον διπλανό σου η φωτιά που ήρθε θα κάψει και σένα. Δηλαδή αν δεν υπάρξει αυστηρή τήρηση lockdown παντού σε Γιαννιτσά, Εδεσσα, Σκύδρα, Αριδαία, και κυρίως στα χωριά τότε ετοιμάστηκε για χιλιάδες νεκρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για όποιον δεν κατάλαβε,ο άνθρωπος χτίζει πολιτικό προφίλ για αργότερα.Βάλτε κανένα μυαλό να δουλέψει.Μόνο για παραλάσεις και χειροκροτήματα είστε.Όποιο σχόλιο δεν του αρέσει το κόβει.Μόνο εδώ γίνονται αυτά.Ωραία λόγια ΟΛΟΙ ξέρουν να πουν.Μετά χαλάει η σούπα.Άντε καληνύχτα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα πάντα θα δοθούν σε ιδιώτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News