Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για την Πέλλα - Στο «κόκκινο» ο Νομός μας


Για φαινόμενα κερδοσκοπίας και ασύμμετρων ανατιμήσεων μίλησε ο κ. Σταμπουλίδης ανακοινώνοντας πλαφόν 40 ευρώ στο μοριακό τεστ κορονοϊού και 10 ευρώ στα rapid test. Μείωση κρουσμάτων στην Αττική, στα… ψηλά ακόμη ο αριθμός για την Θεσσαλονίκη. «Καμπανάκι» Χαρδαλιά για 18 «κόκκινες» περιοχές.

Ο κορονοϊός “κυριαρχεί” στην ζωή μας και την επικαιρότητα εδώ και μήνες και με τη χώρα να διανύει το δεύτερο lockdown από την αρχή της πανδημίας, όλα κινούνται γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Για ακόμα μια Παρασκευή, γίνεται ζωντανή ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά σχετικά με τα δεδομένα που προκαλεί ο κορονοϊός και σε αυτήν συμμετέχει σήμερα και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας θα συμμετέχουν επίσης η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τον λόγο πήρε αρχικά η κυρία Παπαευαγγέλου, η οποία τόνισε πως από τα 2.013 νέα κρούσματα, τα 319 εντοπίστηκαν στην Αττική και 545 στην Θεσσαλονίκη, ενώ στην Λάρισα 106, στις Σέρρες 93 και στην Μαγνησία 80.

Η ίδια τόνισε πως η καμπύλη των κρουσμάτων δείχνει να πέφτει, ωστόσο το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό, ενώ σήμερα σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται περίπου 4.500 ασθενείς, με το 1/4 αυτών να βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη.

«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για 18 περιοχές!

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην παράταση του Lockdown ως τις 7 Δεκεμβρίου που ανακοινώθηκε χθες, ενώ σημείωσε πως 18 Περιφέρειες είναι… στα κόκκινα!

Κι αυτές είναι η Πέλλα, η Δράμα, η Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά, η Φλώρινα, η Πιερία, η Ημαθία, οι Σέρρες, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, η Μαγνησία, η Ξάνθη, η Καρδίτσα, ο Έβρος, η Καβάλα, η Ροδόπη και τα Τρίκαλα.

Η ενημέρωση Σταμπουλίδη

Για φαινόμενα κερδοσκοπίας και ασύμμετρων ανατιμήσεων μίλησε ο κ. Σταμπουλίδης, ο οποίος ανακοίνωσε πλαφόν στην τιμή των τεστ κορονοϊού αλλά και σε μια σειρά αγαθών και υπηρεσιών.

Πιο αναλυτικά, ο ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσε ως ανώτατη τιμή για μοριακό τεστ κορονοϊού τα 40 ευρώ και ως ανώτατη τιμή για rapid test τα 10 ευρώ.

5 σχόλια:

  1. ας προσλάβουν κανένα γιατρό, νοσοκόμες και προσωπικό και ας αφήσουν τις φιέστες οι άχρηστοι. Αντί να διπλασιάσουν τις ΜΕΘ και το προσωπικό, τα τεστ και την πρόληψη, αυτοί διπλασιάσανε το πρόστιμο, οι ανεύθυνοι και ανίκανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ας βαλουν τον Καρανικα υπευθηνο οι μαλακες και υπουργο τον Κουφοντινα.

      Διαγραφή
  2. Και φυσικά φαινόμενα κερδοσκοπίας.
    Ο πλουτισμός των δοσίλογων και των λαδέμπορων με τη δυστυχία των άλλων φούντωνε.
    Και φυσικά το κράτος δεν επεμβαίνει διότι αυτά τα θέματα τα ρυθμίζει η αγορά!
    Δε μιλάμε φυσικά για συνταγογράφηση Φτου κακά! Κακές λέξεις είναι αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται ότι ο κύριος Σταμπουλίδης θέλει οι μικροβιολόγοι να σταματήσουν να κάνουν rapid tests γιατί βγάζοντας θετικά tests τους χαλάνε το αφήγημα της μείωσης των κρουσμάτων. Γιατί δεν εξηγείται πώς αποτιμά στα 10 ευρώ το test όταν καλώς γνωρίζει ότι ότι η τιμή αγοράς του κάθε test κυμαίνεται από 8 έως και 15 ευρώ συν ΦΠΑ (ανάλογα με την ποιότητα). Σε αυτό πρέπει να προστεθεί το κόστος της φόρμας μίας χρήσης που φορά ο ιατρός, η μάσκα μίας χρήσης, τα γάντια μίας χρήσης, το κάλυμμα κεφαλής μίας χρήσης, ο χρόνος του τεχνολόγου, η ελάχιστη αμοιβή του ιατρού, το κόστος λειτουργίας του εργαστηρίου και φυσικά ο παράγοντας 'κίνδυνος'. Κάντε μιά απλή πρόσθεση και βγάλτε εσείς το προτεινόμενο κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά τα λες αλλά στην χονδρική οι τιμές είναι διαφορετικές...

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News