Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

«Υπάρχουν δύο απόψεις, η λάθος και η δική μου», η λογική διοίκησης του Χρ. Μπάτση


Ο Χρήστος Μπάτσης καθημερινά ξεπερνά τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από τη σημερινή του δήλωση σε σχέση με τις "πεζοδρομήσεις... κορδέλα" της Αριδαίας. Ο Δήμαρχος συνεχίζει με τον γνωστό αλαζονικό του τόνο, να κάνει επιδείξεις ισχύος και να αγνοεί ακόμα και τις διαδικασίες.

Μετά την αποκάλυψη του εγγράφου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που έφερε στο φως το Aridaia News και τον εκθέτει (ΚΛΙΚ ΕΔΩ), αναγκάστηκε να απαντήσει. Ωστόσο, έκανε τα πράγματα χειρότερα. Αντί να ζητήσει έστω μια συγνώμη για την ταλαιπωρία που έχει προξενήσει σε μια ολόκληρη πόλη, αλλά κυρίως για τις διαδικασίες με τις οποίες πορεύτηκε, προχώρησε σε μια δήλωση που δεν έχει προηγούμενο.

Συγκεκριμένα, δήλωσε κατά λέξη: "Δεν θα αναλωθούμε στο αν έπρεπε ή όχι να περάσει η εφαρμογή της εγκεκριμένης πολεοδομικής μελέτης από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στην οποία θυμίζω ότι ως Δημοτική παράταξη έχουμε την πλειοψηφία". Μας λέει ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι δεν τον ενδιαφέρει τι αναφέρει ο κανονισμός και το κυριότερο: Παρουσιάζει τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του απόλυτα κατευθυνόμενους και τους κάνει να μοιάζουν με μαριονέτες. Υπονοεί πως από τη στιγμή που αυτό λέει ο ίδιος, οι υπόλοιποι έχουν την υποχρέωση να υπακούσουν και να συμφωνήσουν. Επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο το δόγμα "αποφασίζουμε και διατάζουμε", σε ένα ζήτημα που αντιμετωπίστηκε με απόλυτη προχειρότητα και ερασιτεχνισμό από τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Την ίδια στιγμή, οι συνεργάτες του δεν έχουν στηρίξει ούτε με μία δημόσια παρέμβαση αυτή την απόφαση. Ούτε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Κετικίδης, παρότι έχει προκληθεί, δεν έχει πει ούτε κουβέντα.

Και πρόσθεσε ο κ. Μπάτσης: "Τέλος προς απάντηση όλων αυτών που βλέπουν με σκεπτικισμό τις αποφάσεις της σημερινής Δημοτικής Διοίκησης, ένα θα πω: Εάν περιμέναμε αυτούς να το σκεφτούν, να το διαβουλευθούν και να τηρήσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα περιμέναμε πολλά ακόμη χρόνια για να δούμε πεζόδρομο στην Αριδαία. Παρά ταύτα όποιος έχει οποιαδήποτε ένσταση σχετικά με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, μπορεί να προσφύγει στα αρμόδια όργανα". Άρα τι μας λέει; Ότι γράφει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες στα παλιά του τα παπούτσια; Αν κρίνουμε από τις ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις που τον κατήγγειλε ο Δημήτρης Μπίνος ότι υπέγραψε στα Λουτρά (ΚΛΙΚ ΕΔΩ), τότε κάθε μέρα επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται απλά για λάθη, αλλά για την ίδια του τη λογική διοίκησης. Και αυτή η λογική μπορεί να οδηγήσει το Δήμο μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Θεωρούμε πλέον πως η αντιπολίτευση οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διαφυλάξει τη νομιμότητα και τις οριζόμενες διαδικασίες με ακόμα πιο δυναμικές πρωτοβουλίες, καθώς με τόσο σοβαρά θέματα δεν δικαιούται κανείς να παίζει.

5 σχόλια:

  1. χρησταρα κατεβα απο το καλαμι. δημαρχος εγινες οχι πλανηταρχης. λιγο χαμηλωσε την μπαλα γιατι η επιστροφη στην κανονικη σου ζωη θα ειναι δυσκολη οταν παρεις 10% στις εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημαρχε ειμαι ενας επαγγελματιας της Αριδαιας με 2 παιδια.Δεν βρισκομαι σε αλλο πλανητη.Προσπαθω να κρατησω την επειχειρηση μου ορθια με τα προβληματα και τα εμποδια που μας βαζει το κρατος.Νιωθω πως πλεον εχω εναν ακομα αντιπαλο μπροστα μου εσενα.Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να ανεχομαι να με κοροιδευεις με τις αυλες των σχολειων,να με κοροιδευεις με τα δεντρα που ξηλωνεις,με το κυκλοφοριακο που λειαν επιεικως γινετε της ποπης.Να με κοροιδευεις με τους λογαριασμους του νερου,με τις διακοπες του ρευματος,με τοσα πολλα που δεν απαριθμουντε.Επιμενεις πως κανεις εργο,μπορει και ναι και εγω να μη το βλεπω.Ενα θα σου πω .Αν δεν παρεις δικες σου αποφασεις κλεινοντας τα αυτια σε 5-10 παπαγαλακια θα σε φαει το συστημα αν και μεχρι στιγμης δε βλεπω πως μπορεις να ρεφαρεις τη ζημια.Η Αριδαια οντως ανηκει στους πολιτες αρκει να την δωσετε εσεις στους πολιτες.παραδωστε εργο και θα ειμαι ο πρωτος που θα χειροκροτησει.Καντε κατι πλεον με τους αθιγγανους καντε κατι με τις παιδικες χαρες.Η Αριδαια δεν ειναι μονο η ΚΥΠΡΟΥ.Ειναι το καθε στενο και το καθε δρομακι .Σε αντιθετη περιπτωση στισ εκλογεσ να περπατησεις μονο το κομματι του πεζοδρομου.Αυτα τα λιγα τα αλλα οταν θα σε δουμε στο μαγαζι μου.(αν ερθεις με στη τετραετια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο ρε φίλε
      Κάποιος σκέφτηκε ολόκληρη την Αριδαία

      Διαγραφή
  3. Κ. Βαφειάδη οι τίτλοι σας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν άκρως εριστικοί. Καλό θα ήταν να παρουσιάζετε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι. Το έχω αναφέρει και σε άλλο σχόλιο πως το γεγονός να μειώνετε την σημερινή δημοτική αρχή δεν σας καθιστά αυτομάτως στην πρώτη θέση της επόμενης τετραετίας. Τη δύναμη της παράταξης σας την είδαμε στις εκλογές. Σταματήστε λοιπόν να εκδηλώνετε έντονη απαρέσκεια σε κάθε τι που γράφει και κάνει ο σημερινός Δήμαρχος. Όπως και οι εκλογές δεν γίνονται με τις ψήφους ενός τραπεζιού, έτσι και ο τόπος μας δεν πάει μπροστά με εγωισμούς και αρνητικά σχόλια. Υ.Γ. Αφήστε τους πρώην να εκτεθούν μόνοι τους μην μπαίνετε μπροστά. Δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα σας! Ευελπιστώ να το ανεβάσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News