Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Σε ποιο πρωτόκολλο στηρίζεται το κλείσιμο των σχολείων της Πέλλας

Οι γονείς δεν αντιδρούν τόσο στην ίδια την απόφαση, αλλά στον τρόπο με τον οποίο έγινε η σχετική ενημέρωση

Εκνευρισμό και ερωτηματικά έχουν προκαλέσει οι παλινωδίες της Κυβέρνησης στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων της Π.Ε. Πέλλας. Με ανακοινώσεις της τελευταίας στιγμής, η μία απόφαση αναιρεί την άλλη και οι Βουλευτές μετατρέπονται σε απλοί κομιστές ειδήσεων αντί να εξηγήσουν στον κόσμο τι ακριβώς συμβαίνει.

Οι γονείς δεν αντιδρούν τόσο στην ίδια την απόφαση, αλλά στον τρόπο με τον οποίο έγινε η σχετική ενημέρωση. Όπως λένε, δεν είναι δυνατόν να φτάνουμε στις 10 το βράδυ για να μάθουμε ότι τελικά τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για άλλες δύο μέρες. Πρόκειται για ένα φιάσκο πολλών ημερών, για το οποίο υπάρχουν ευθύνες. Παράλληλα, ζητούν να ενημερωθούν υπεύθυνα για τα δεδομένα που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, καθώς έχει δημιουργηθεί ένας πανικός γύρω από τον αριθμό των κρουσμάτων που υπάρχει στο Νομό μας.

Τι έλεγε ο Καθηγητής Σύψας πριν 4 μέρες

Ο Καθηγητής Σύψας στις 13 Σεπτεμβρίου, όταν υπηρεσιακοί παράγοντες της Κυβέρνησης είχαν αντιταχθεί στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων που είχαν προτείνει οι Δήμαρχοι, είχε δηλώσει ότι «σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν».

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο ίδιος καθηγητής που συμμετέχει στην επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, είχε δηλώσει πως «αν πάρουμε το χειρότερο σενάριο, τότε θα χρειαστεί - για κάποια στιγμή - να κλείσουν τα σχολεία. Αυτό, όμως, θα είναι το τελευταίο μέτρο που θα πάρουμε. Πρώτα, δηλαδή, θα κλείσουν όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή η εστίαση, η διασκέδαση και οτιδήποτε άλλο και τελευταία θα κλείσουν τα σχολεία».

Κεραμέως: Πώς θα κλείνουν σχολεία λόγω κορωνοϊού

Αναφορικά με τη διάταξη της τροπολογίας, η οποία αφορά το κλείσιμο σχολικών μονάδων λόγω του κορονοϊού, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε πριν δυο μέρες πως με την διάταξη της τροπολογίας θεσπίζεται «η δυνατότητα η επιβολή του μέτρου της προσωρινής αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού. Η απόφαση αυτή θα λαμβάνεται από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά από γνώμη του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, και πάντοτε στην βάση του πρωτοκόλλου που έχουν δώσει οι ειδικοί επιστήμονες».

Η υπουργός προσέθεσε πως «έχει συσταθεί μια ειδική μονάδα, μια task force, αποτελούμενη από εκπροσώπους των υπουργείων Παιδείας, Υγείας, του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα παρέχει επιπλέον καθοδήγηση στους διευθυντές εκπαίδευσης και στους διευθυντές Υγείας των Περιφερειών προκειμένου να εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα που έχουν ήδη εκδοθεί αναφορικά με το πότε κλείνει ενδεχομένως ένα τμήμα ή μια σχολική μονάδα λόγο κορονοϊού».

2 σχόλια:

  1. Καταρχήν σε τίποτα δεν φταίει η ηγεσία του Υπ. Παιδείας και ο Περιφερειάρχης και οι βουλευτές.
    Εσείς βιάζεστε που βγάζετε ανακοινώσεις ότι θα γίνει την τάδε ώρα ο αγιασμός.
    Βάλτε ξυπνητήρι στις 3.00 π.μ. τα ξημερώματα, δείτε αν υπάρχει ανακοίνωση για μη άνοιγμα και στις 5.00 π.μ. ενημερώστε αν θα γίνει ή όχι αγιασμός.
    Οι σωστές δουλειές και οι αποφάσεις παίρνονται την ώρα που πάνε οι νυχτοφύλακες για ύπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι πολύ κακώς δεν άνοιξαν τα σχολεία.
    Μετά τον εφοδιασμό όλων των μαθητών με ολόσωμες μάσκες, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News