Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Ως πότε η Δημοτική Αρχή της Αλμωπίας θα κρύβεται πίσω από τον κορονοϊό;


Γράφει ο Σταύρος Η. Βαφειάδης

Με αφορμή τις επιθέσεις στελεχών της Δημοτικής Αρχής της Αλμωπίας κατά των εκπροσώπων του Τύπου που προσπαθούν απλά να κάνουν τη δουλειά τους, επανέρχεται στη συζήτηση το θέμα του τρόπου με τον οποίο συνεδριάζουν τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το ερώτημα βεβαίως που προκύπτει είναι «πότε ακριβώς θα υπάρξει επάνοδος στην κανονικότητα;» ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η δημοκρατική, δια ζώσης λειτουργία των οργάνων της αυτοδιοίκησης. Θα πρέπει να περιμένουμε να κυκλοφορήσει το εμβόλιο στην αγορά και να εμβολιαστεί το 60% με 70% του πληθυσμού, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει μέσα στον επόμενο χρόνο ή μήπως, ακόμη χειρότερα, θα αναμένουμε να εξαφανιστεί πλήρως ο κορονοϊός;

Ο Δήμος Αλμωπίας διαθέτει μία αίθουσα που μπορεί να εξυπηρετήσει ένα μεγάλο αριθμό παρευρισκομένων τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Αναφερόμαστε στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, το οποίο φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία τη Γενική Συνέλευση των Λουτρών. Συνεπώς, για ποιον λόγο συνεχίζουν αυτά τα όργανα να συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης ή και δια περιφοράς;

Παράλληλα, παρακολουθούμε σχεδόν καθημερινά τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους καθώς και στελέχη της αντιπολίτευσης να συμμετέχουν κανονικά σε εκδηλώσεις όπως είναι οι εορτασμοί των εκκλησιών, με φυσική παρουσία, ορισμένες φορές, μάλιστα, χωρίς καν την τήρηση των μέτρων προφύλαξης. Είναι, λοιπόν, προφανές ότι το μέτρο των εξ αποστάσεως συνεδριάσεων το οποίο θεσπίστηκε κατά την περίοδο της καραντίνας, πλέον είναι αχρείαστο. Παρά ταύτα, φαίνεται πως είναι πολύ βολικό για Δημοτική Αρχή, να κρύβει την απραξία της και την έλλειψη έργου πίσω από την πανδημία του κορονοϊού και της υγειονομικής κρίσης.

Μέχρι πότε όμως;

9 σχόλια:

  1. Εγώ πιστευω ότι δεν υπάρχει κορονοιος και όλο αυτο είναι ένα σχέδιο του Δήμαρχου για να καταστρέψει την αλμωπία, αυτό οτν μικρό παράδεισο που πριν 1,5 χρόνο όλα λειτουργούσαν τέλεια.καθαριότητα ποιότητα ζωής παιδικές χαρές, δρόμοι χωρίς λακούβες φωτισμός στους δρόμους, αρδευτικά δίκτυα όλα ήταν τέλεια ένας μικρό Παρίσι ήταν η αριδαία μας (να δημοσιευεθεί δεν βρίζω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο covid-19 υπαρχει, κατασκευαστικε σε μυστικο εργαστηριο του αλχημιστη Μπατση στους Προμαχους. Εχει ετοιμο και το εμβολιο, μολις μολυνει τον πλανητη ολοκληρο θα ερθει σαν μεσσιας να κυριασχησει ολο τον κοσμο.. Ειναι ο επομενος πλανηταρχης.

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και ο κορωνοίος δεν ήταν ένα σχέδιο του Δημάρχου. Η αντιμετώπιση του όμως ήταν τραγική. Καταστράφηκε ένα χωρίο, Η φούστανη από αυτούς τους χειρισμούς. Τον ψήφισα. Τώρα μαύρο και κόβω το χέρι μου. Χιλίες φορές ο Παρούτογλου και ας είμαι και δεξιός.

      Διαγραφή
  2. Δημοτικη αρχη χωρις κανενα σχεδιο. βαδιζουν στα τυφλα. ενας δημαρχος που δεν ξερει τι κανει υπογραφει υπευθυνες δηλωσεις ψευδεις και κανει οτι του κατεβει στο κεφαλι εκθετοντας την περιοχη μας. μια τετραετια χαμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια μικρή διόρθωση, αν μου επιτρέπετε. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΧΑΜΕΝΗ

      Διαγραφή
  3. Σταύρο μου στη χθεσινή σου βόλτα στη Θεσσαλονίκη γιατί δεν φορούσες μάσκα??? Απορία που προκύπτει διαβάζοντας το άρθρο σου περί τήρησης των μέτρων προφύλαξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναρωτηθηκες ως ποτε η κυβερνηση θα κρυβεται πισω απο τον κορονοϊό και τους ηλιθιους ή δε σου το επιτρεπει η λιστα Πετσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Θεσσαλονίκη κ.Σταύρο δεν θα έπρεπε να φοράτε μάσκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News