Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Θ. Τζάκρη: Ερώτηση στη Βουλή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία της Πέλλας


Ερώτηση για την την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία της Πέλλας κατέθεσε σήμερα η βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη.

Με την Ερώτησή της, η κ. Τζάκρη απευθυνόμενη στην Υπουργό Παιδείας, αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, λόγω της πλημμελούς προετοιμασίας της κυβέρνησης.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η βουλευτής, ενώ η έναρξη του σχολικού έτους 6 μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας όφειλε να είναι καλύτερα προετοιμασμένη και προσαρμοσμένη στα δεδομένα και τις απαιτήσεις της πανδημίας, οι μαθητές βρέθηκαν σε τάξεις των 25 ατόμων, με μάσκες - αλεξίπτωτα που τους μοιράστηκαν αντί 6,2 εκ. €, με 5000 λιγότερους εκπαιδευτικούς και χωρίς κανένα σχέδιο από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, τη στιγμή μάλιστα που φαινόταν ότι η κατάσταση θα δυσκόλευε.

Έπειτα η κ. Τζάκρη, στο κείμενό της, τονίζει πως καθώς όλο και περισσότερα σχολεία κλείνουν καθημερινά, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων, με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση να αντικαθιστά τη διά ζώσης, είναι αναγκαίο να βεβαιωθούμε ότι συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, έτσι ώστε κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τη μαθησιακή διαδικασία και ρωτά την Υπουργό αν το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καλύψει τις ελλείψεις σε εξοπλισμό, να στηρίξει τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μη χαθεί η φετινή σχολική χρονιά.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News