Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Υπεύθυνη ενημέρωση για τα σχολεία ζητούν οι γονείς από το Δήμο Αλμωπίας

Πως θα ανοίξουν τα σχολεία

Μπορεί η ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα είτε για τις 7 είτε για τις 14 Σεπτεμβρίου.

Τις τελευταίες μέρες λαμβάνουμε πολλά μηνύματα από γονείς, οι οποίοι ζητούν να ενημερωθούν υπεύθυνα για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει ο Δήμος Αλμωπίας για την απολύμανση των σχολικών κτιρίων.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση και θα είναι καλό να υπάρξει μια υπεύθυνη ενημέρωση από την πλευρά του Δήμου, ώστε να γνωρίζουν οι γονείς τις συνθήκες υπό τις οποίες θα στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Πως θα ανοίξουν τα σχολεία

Η λέξη κλειδί φέτος είναι μάσκες στους κλειστούς χώρους για όλους από τα νήπια μέχρι και τους τελειόφοιτους. Οι μαθητές που δεν θα τις φορούν θα βλέπουν την έξοδο του σχολείου και θα παίρνουν απουσίες ενώ ούτε δάσκαλοι και καθηγητές θα γίνονται δεκτοί στις εκπαιδευτικές μονάδες χωρίς μάσκα.

Η επιστροφή όλων των μαθητών σε καθημερινή βάση στις τάξεις συνεπάγεται πως οι αποστάσεις θα είναι δύσκολο να τηρηθούν. Στα θρανία στα περισσότερα σχολεία δεν θα είναι ένα αλλά δύο άτομα. Σύμφωνα με στοιχεία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών περίπου στα 2/3 των τάξεων οι μαθητές είναι πάνω από 20 και φθάνουν έως και 30. Αίτημα γονέων και εκπαιδευτικών είναι να μπει ανώτατο όριο 15 μαθητών στις τάξεις για να τηρηθούν οι αποστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News