Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Ανοίγει ο δρόμος για την απελευθέρωση αγροτικών εκτάσεων από τους δασικούς χάρτες

Δελτίο Τύπου

Με Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΦΕΚ Β’ 2773/08-07-2020) δίνεται λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει με τους δασικούς χάρτες και τον παράλογο χαρακτηρισμό αγροτικών εκτάσεων.

Η Υπουργική απόφαση έρχεται σε συνέχεια του νέου περιβαλλοντικού Νόμου 4685 που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Μάιο και διευκρινίζει τη διαδικασία και τις κατηγορίες των εκτάσεων που δεν χαρακτηρίζονται πλέον δασικές.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης, ο οποίος το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε προχωρήσει σε σειρά παρεμβάσεων και επαφών με Κυβερνητικά στελέχη, τόσο στο Υπουργείο και τη Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων, όσο και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, χαιρέτησε την εξέλιξη αυτή, δηλώνοντας:

«Η Κυβέρνηση έδειξε για μία ακόμη φορά γρήγορα αντανακλαστικά. Η ψήφιση του περιβαλλοντικού νόμου άνοιξε το δρόμο και σήμερα, με την απόφαση του Υπουργού, κ. Χατζηδάκη, αποκαθίσταται η παράλογη στρέβλωση το κράτος να παραχωρεί αγροτικές εκτάσεις της οποίες στις συνέχεια να χαρακτηρίζει δασικές.

Η απόφαση του Υπουργού θέτει το πλαίσιο για την εκ νέου αναμόρφωση και ανάρτηση δασικών χαρτών. Για πολλούς καλλιεργητές, που άδικα είχαν στερηθεί ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και δικαιωμάτων, αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την ένταξή τους στο σύστημα και μάλιστα με αναδρομική ισχύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News