Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Δήμαρχος Έδεσσας: «Εμείς δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε τέτοιες εικόνες ντροπής»

Δελτίο Τύπου

Δήλωση του Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου περί Υπηρεσίας Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εργολάβου:

Με έκπληξη διάβασα τοποθέτηση της Δημοτικής Συμβούλου της «Κοινωνίας σε Κίνηση» κας Δήμητρας Καραμάνη, με τίτλο «Δεκανίκι του Εργολάβου η Υπηρεσία Καθαριότητας & η Απαξίωση της Υπηρεσίας Ανακύκλωσης». Όπως φαίνεται στον τίτλο του κειμένου η κα Καραμάνη ισχυρίζεται ότι υπηρετούμε τον εργολάβο της Καθαριότητας ζητώντας εργαζόμενους 8μηνης απασχόλησης για την καθαριότητα και ότι η διοίκηση του Δήμου Έδεσσας απαξιώνει εσκεμμένα την Υπηρεσία Ανακύκλωσης.

Κεντρικό σημείο του κειμένου αποτελεί ο ισχυρισμός ότι η καθαριότητα κοστίζει πανάκριβα στον Δήμο Έδεσσας.

Προφανώς η κ. Καραμάνη αναπολεί τις ημέρες με τους τρύπιους κάδους να στάζουν βρώμικα υγρά και να είναι μόνιμα ξέχειλοι από σκουπίδια. Θα θυμίσω ότι η ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτη, μετά από δημόσιο διεθνή διαγωνισμό και με απολύτως διαυγείς διαδικασίες, ήταν μία γενναία απόφαση! Μία απόφαση που λάβαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες, διότι τότε μας κατηγορούσαν ότι ο ιδιώτης θα φέρει εργαζόμενους από άλλες περιοχές της Ελλάδας και η περιοχή μας θα χάσει θέσεις εργασίας, ότι δεν θα καθαρίζει καλά όπως οι δικοί μας εργαζόμενοι διότι δεν ξέρει το μέρος και άλλες γραφικότητες.

Στην πράξη αποδείχθηκε ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι από τον τόπο μας και ο Δήμος Έδεσσας είναι γνωστός πλέον για την καθαριότητά του. Τα πάντα λάμπουν, την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων και την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων. Ουσιαστικά, βελτιώσαμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και δημιουργούμε το πλαίσιο για την ανάπτυξη του τουρισμού σε ένα καθαρό και νοικοκυρεμένο αστικό περιβάλλον!

Σε ότι αφορά στο κόστος αυτής της υπηρεσίας είναι το ίδιο με αυτό της προηγούμενης κατάστασης, όταν η καθαριότητα γινόταν από τους δημοτικούς υπαλλήλους. Απλώς το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο! Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί ότι το κόστος για τα έργα και τις υπηρεσίες που παρέχουν οι διάφοροι ανάδοχοι στον Δήμο Έδεσσας, όπως και σε κάθε δήμο της χώρας, δεν προκύπτει από υπολογισμούς που κάνει ο Δήμαρχος ή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Γίνονται μελέτες από την αρμόδια υπηρεσία και εισηγήσεις που τεκμηριώνονται με ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα. Προφανώς η κα Καραμάνη δεν γνωρίζει αυτές τις διαδικασίες, ούτε το κόστος της καθαριότητας με τους δημοτικούς υπαλλήλους, αλλά εμείς πριν προχωρήσουμε σε αυτή την, εκ του αποτελέσματος, πολύ σωστή κίνηση είχαμε κάνει τις σχετικές μελέτες και τους υπολογισμούς.

Αυτό που η κα Καραμάνη χαρακτηρίζει «ασύμφορη και κοστοβόρο σύμβαση» είναι ότι με τα ίδια χρήματα λαμβάνουμε απείρως καλύτερες υπηρεσίες. Απλώς μας τις παρέχει ιδιώτης, όπως σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες! Φυσικά, ο ιδιώτης ελέγχεται καθημερινά από τις υπηρεσίες του Δήμου ως προς τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της παρεχόμενης υπηρεσίας του.

Το σίγουρο είναι ότι η πρόσληψη εργαζομένων με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας δεν σημαίνει ότι ο ιδιώτης θα παρέχει λιγότερες υπηρεσίες, αλλά ότι θα βελτιώσουμε κι άλλο τις πολύ καλές υπηρεσίες καθαριότητας προς τους πολίτες και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος για τον Δήμο Έδεσσας. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο κι εμείς υπηρετούμε αυτή την φιλοσοφία, προσπαθώντας συνεχώς να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας προς τους δημότες!

Τέλος, καλώ την κα Καραμάνη να μας πει τι καθαριότητα θέλει! Μήπως επιθυμεί τις παλιές εικόνες ντροπής με τους κάδους γεμάτους με σκουπίδια ή την σημερινή εικόνα πολιτισμού με καθαριότητα και νοικοκυριό;

Σε ότι αφορά στην δήθεν διάθεση της Διοίκησης να απαξιώσει την Υπηρεσία Ανακύκλωσης, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η Ανακύκλωση ξεκίνησε ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή. Ήταν προτεραιότητα για μας και, δυστυχώς, μέχρι τότε δεν υπήρχε ανακύκλωση. Στήσαμε τη διαδικασία ανακύκλωσης κάτω από δύσκολες συνθήκες, με τα χρέη να κοντεύουν να πνίξουν τον Δήμο Έδεσσας και ελάχιστο προσωπικό. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συνδημότες μου ότι αυτή η προσπάθεια που ήδη αποφέρει καρπούς θα συνεχιστεί και θα βελτιώνεται συνέχεια.

3 σχόλια:

  1. Δημαρχε εισαι αξιος συγχαρητητιων. Ευγε. Αν θελεις και μπορεις πες κατι και στο δημαρχο Αριδαιας. Αν η κυρια που αναφερεις ξεχασε, ας ερθει στην Καρατζοβα. Γιναμε παλι Καρατζοβα, χασαμε την Αλμωπια.Σημερα βρωμια και μονο κοστος μεγαλο χωρις αντιστοιχη παροχη υπηρεσιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε όχι και η Αλμωπία πως έχει τα χάλια της σε ό,τι αφορά την καθαριότητα. Υπερβολές και μόνο. Φίλε κάποιες μέρες όλοι οι Δήμοι έχουν τέτοια προβλήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήμητρα, μην γράφεις όσα σου λένε. Να έχεις προσωπική άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News