Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Φρουτοπία: 37 χρόνια από την εξαφάνιση του Μανώλη του Μανάβη

Η «Φρουτοπία» επιστρέφει στην ΕΡΤ

Ποιος δεν θυμάται τη «Φρουτοπία»; Φέτος κλείνει 37 χρόνια που πρωτοπαρουσιάστηκε στην τηλεόραση, ενώ 34 από τότε που κυκλοφόρησε ως κόμικ και μόλις ψηφιοποιήθηκε για να παίξει στην πλατφόρμα της ΕΡΤ.

Αυτό που μπορεί να μη γνωρίζετε, είναι πως η «Φρουτοπία» ξεκίνησε ως κόμικ που δημιούργησαν το 1983 ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Ευγένιος Τριβιζάς και ο σκιτσογράφος Νίκος Μαρουλάκης. Ολοκληρώθηκε σε τρεις κύκλους, με 50 τεύχη.

Ο Θάνος το Κολοκυθάκι, η Πιπεριά η Φαρμακόγλωσσα, η Μάτα η Ντομάτα, η Βεατρίκη το Σπαράγγι και ο Πίκος Απίκος, ο Δαιμόνιος Ρεπόρτερ!

Το κόμικ μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση το 1985, με 47 επεισόδια, από την οικογένεια Σοφιανού.

Πού βρίσκεται η Φρουτοπία; Kανείς δεν ξέρει... Το βιβλίο πάντως αναφέρει τη χώρα ως «μια μακρινή χώρα που συνορεύει στα δυτικά με το Αβγατηγανιστάν, στα ανατολικά με το Πιπερού, και στα βορειοδυτικά με τη Χώρα του Χασμουρητού».

Η ιστορία της Φρουτοπίας είναι «γεμάτη με πράξεις αφάνταστου ηρωισμού και κατάπτυστης προδοσίας, με υπέροχες θυσίες και ασίγαστα μίση, τολμηρές προσδοκίες και αποτρόπαιες δολοπλοκίες».

Ο Πίκος Απίκος και όλοι οι ήρωες της «Φρουτοπίας», καθώς και εκατοντάδες ακόμη κούκλες της οικογένειας Σοφιανού, μας περιμένουν υπομονετικά σε έναν πολυχώρο στο Κορωπί.

Η «Φρουτοπία» επιστρέφει λοιπόν στην ΕΡΤ μέσω… ERTflix, τη νέα πλατφόρμα της. Η ονειρεμένη «Φρουτοπία» ψηφιοποιήθηκε για πρώτη φορά και οι κούκλες του Φαίδωνα και της Ήβης Σοφιανού, με πρωταγωνιστή τον Πίκο Απίκο είναι ήδη στη νέα πλατφόρμα της ΕΡΤ στις προτάσεις από το αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News