Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Δ. Μπίνος: «Να ενισχυθεί το ΕΦΚΑ / ΙΚΑ Αριδαίας»

Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας σε κάθε υποβάθμιση ή κατάργηση δημόσιας υπηρεσίας

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ»

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει η πληροφόρηση, ότι επίκειται μετακόμιση σημαντικού μέρους του δυναμικού του ΕΦΚΑ/ΙΚΑ Αριδαίας στην αντίστοιχη υπηρεσία της Έδεσσας.

Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας σε κάθε υποβάθμιση ή κατάργηση δημόσιας υπηρεσίας. Ζητούμε όχι μόνο να παραμείνει το ΕΦΚΑ/ΙΚΑ στην Αριδαία, αλλά να υπάρξει και περαιτέρω ενίσχυση, που θα έχει ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού ,να μην επιτρέψουν καμία υποβάθμιση της περιοχής μας. Επίσης, ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και όλοι μαζί ενωμένοι, να διεκδικήσουμε αυτά που αξίζουν σε έναν ακριτικό τόπο, όπως είναι η Αλμωπία.

3 σχόλια:

  1. Μπράβο στον Κ.Μπινο για την άμεση τοποθέτηση επί του θέματος ελπίζουμε στην εξίσου ίδια θέση όσο τον βουλευτών όσο και τις δημοτικής αρχής ενωμένοι θα κρατήσουμε τον τόπο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αργα για δάκρυα Στέλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δελτιο τυπου Σταμενιτη:Συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης το απόγευμα της Πέμπτης (13.02.2020). Σε συνέχεια προηγούμενης επίσκεψης του στον Διοικητή, ο Βουλευτής επανήλθε θέτοντας για ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα της ανάπτυξης και βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουν τα καταστήματα του ΕΦΚΑ στον Νομό Πέλλας.

    Ειδικότερα, στο επίκεντρο βρέθηκε η περαιτέρω στελέχωση του καταστήματος εξέτασης και έκδοσης συντάξεων του ΕΦΚΑ Έδεσσας, με τον ταυτόχρονο καταμερισμό του όγκου των αιτημάτων σε Έδεσσα και Γιαννιτσά. Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας κατέθεσε πρόταση καταμερισμού των φακέλων (αιτήματα συντάξεων), γεγονός που θα συμβάλλει στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα της καθυστέρησης στη διαδικασία έκδοσης συντάξεων.

    Παράλληλα, ο κύριος Σταμενίτης επανέφερε το θέμα της λειτουργίας Επιτροπών ΚΕ.Π.Α. και τμήματος απονομών συντάξεων στην πόλη των Γιαννιτσών, τονίζοντας ότι το 2014 η τότε ηγεσία του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος για δημιουργία γραφείου παραλαβής πιστοποιητικών και δικαιολογητικών προκειμένου να εξεταστούν για την απονομή σύνταξης. Με απόφαση του τότε Διοικητή κ. Σπυρόπουλου προβλεπόταν ότι, σε περίπτωση που τα περιστατικά φτάνουν και ξεπερνούν τα 18 στον αριθμό, τότε οι Επιτροπές Πιστοποίησης Αναπηρίας θα διενεργούνται στην πόλη των Γιαννιτσών και στο οικείο τοπικό κατάστημα.

    Στόχος της εν λόγω απόφασης ήταν η καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων όσον αφορά στον προσδιορισμό του ποσοστού αναπηρίας και έκδοσης των σχετικών αποφάσεων απονομής συντάξεων. Ωστόσο, παρά τις παραπάνω εξελίξεις και ενώ το γραφείο των ασφαλισμένων λειτουργεί κανονικά στην πόλη των Γιαννιτσών εξυπηρετώντας δεκάδες ασφαλισμένους ανά μήνα, η απόφαση για διενέργεια επιτροπών ΚΕΠΑ στο κατάστημα των Γιαννιτσών δεν εφαρμόστηκε ποτέ λόγω της ολιγωρίας της απελθούσας κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News