Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Λ. Προκοπίδης: «Η πρόταση του Δημάρχου για μείωση των υδρονομέων με βρίσκει αντίθετο»

«Καθορισμός αρδευτικής περιόδου έτους 2020, τομέων άρδευσης, αριθμού υδρονομέων ανά τομέα και διάρκεια απασχόλησης (κατόπιν αναβολής)»

Διαβάστε την ανάρτηση που έκανε στο facebook ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλμωπίας Λάκης Προκοπίδης:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 31-3-20, η δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλμωπίας, με έξη θέματα ημερήσιας διάταξης. Μία πρωτόγνωρη διαδικασία, που προέκυψε από τα μέτρα που επιβλήθηκαν «για την αντιμετώπιση των συνεπειών εμφάνισης του κορωνοϊού».

Ένα από τα θέματα της συνεδρίασης, ήταν: «Καθορισμός αρδευτικής περιόδου έτους 2020, τομέων άρδευσης, αριθμού υδρονομέων ανά τομέα και διάρκεια απασχόλησης (κατόπιν αναβολής)».

Στην διάρκεια της ψηφοφορίας, ψήφισα υπέρ της διάρκειας της αρδευτικής περιόδου, που ξεκινάει της 1η Μαϊου και κατά της μείωσης του αριθμού των υδρονομέων.

Η εισήγησή μου ήταν η παρακάτω:

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου(27-2-20), αποφασίστηκε το θέμα να συζητηθεί ως μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα πραγματοποιείτο εντός μιας εβδομάδας. Η αναβολή συζήτησης κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να κατατεθεί μια εμπεριστατωμένη πρόταση, που θα γίνει αποδεκτή από το Σώμα και θα αντιμετωπίζει επαρκώς το ζήτημα της άρδευσης στους μήνες του καλοκαιριού. Αντ΄αυτού, το θέμα έρχεται στο σημερινό(31-3-20) δια περιφοράς Δ.Σ. και έχοντας ως εισήγηση-γνωμοδότηση, της Επιτροπής που συνεστήθη για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που άπτονται της πιθανής (τότε) εμφάνισης του κορωνοϊού στα όρια του Δήμου. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι η συγκεκριμένη επιτροπή μπορεί να γνωμοδοτεί, εκτός των ζητημάτων για τα οποία συνεστήθη. Πέραν όλων των άλλων, δεν έχει κατατεθεί στο Σώμα μια πρόταση αξιόπιστη & κοστολογημένη, η οποία θα περιγράφει τα βήματα που απαιτούνται να γίνουν, για να μην υπάρξουν προβλήματα άρδευσης τους μήνες αιχμής. Η πρόταση του Δημάρχου, για μείωση του αριθμού των υδρονομέων, με βρίσκει αντίθετο καθώς επίσης και της απουσία των Τοπικών Συμβουλίων στις επιλογές των προσώπων(υδρονομέων). Το ζήτημα της είσπραξης των ανταποδοτικών τελών, μπορεί να λυθεί, μόνο αν υπάρξει πολιτική βούληση της διοίκησης του Δήμου, για τη δημιουργία ενός αξιόπιστου συστήματος-μηχανισμού είσπραξης, από τη χρήση των γεωτρήσεων.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News