Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Προσλήψεις «ημετέρων» στα Λουτρά, καταγγέλλει ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάκης Προκοπίδης

"Θεωρώ, ότι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπίες και πρακτικές στο Δήμο Αλμωπίας, που δεν συνάδουν με το νέο πλαίσιο μέσα στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και να διασφαλιστεί η αμεροληψία στον τρόπο πρόσληψης, κάθε είδους εποχιακού προσωπικού"

Για άλλη μια φορά καταστρατηγείται η Νομοθεσία, που αφορά τις προσλήψεις Εποχιακού Προσωπικού, από τη Δημοτική Επιχείρηση Λουτρών Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας.

Με το πρόσχημα των «κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών» η νέα Διοίκηση με Πρόεδρο το Δήμαρχο Χρήστο Μπάτση, συνεχίζει το έργο του προκατόχου του και προκαλεί το κοινό λαϊκό αίσθημα, προσλαμβάνοντας στην Επιχείρηση «ημετέρους», συγγενείς και ψηφοφόρους.

Η λειτουργία της Επιχείρησης είναι συνεχής και οι προσλήψεις του προσωπικού (καθαρίστριες, υπάλληλοι υδροθεραπευτηρίου, γραμματεία υποστήριξης κ.α.) καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ως εκ τούτου βάσει της κείμενης νομοθεσίας(2190/94 και ΦΕΚ 143/Α/2007) οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, με συνθήκες απόλυτης διαφάνειας, αξιοκρατίας και διασφάλισης ίσων ευκαιριών για όλους τους συνδημότες μας.

Στις 31-10-2019 και με αφορμή νέο κύκλο «δίμηνων» αδιαφανών προσλήψεων από τη νέα Διοίκηση, έθεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει το καθεστώς των προσλήψεων στη Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών Λουτρακίου. Αντί αυτού, στις 6-11-2019, ανακοινώνονται νέες προσλήψεις «ημετέρων», με φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Δημάρχου.

Αυτός ο τρόπος πρόσληψης προσωπικού, καταπατά κάθε έννοια δικαίου και στερεί τη δυνατότητα από συμπολίτες μας, που έχουν τα προσόντα αλλά και πραγματικές ανάγκες να εργαστούν αξιοπρεπώς. Θεωρώ, ότι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπίες και πρακτικές στο Δήμο Αλμωπίας, που δεν συνάδουν με το νέο πλαίσιο μέσα στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και να διασφαλιστεί η αμεροληψία στον τρόπο πρόσληψης, κάθε είδους εποχιακού προσωπικού. Σε διαφορετική περίπτωση, η εφαρμογή του Νόμου εναπόκειται στους Επιθεωρητές του ΑΣΕΠ.

Ευάγγελος Προκοπίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Αλμωπίας

19 σχόλια:

  1. Epi.mbinu.itan.ola.nomimotata.anarotjeme.i.mipos.itan.mbeste.ke.aleste.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενω εσυ οταν ειχες εξουσια τα εκανες ολα αξιωκρατικα εδω γελαμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους και μια σωφρων και σωστη επιχειρηματολογία. Αν θελουμε να εκσυγχρονιστούμε σαν πόλη και σαν χωρα δευτερευόντος πρεπει να βάλουμε κανόνες που θα ειναι συννομοι και θα τους τηρούμε, διαφορετικά δεν εχουμε ελπίδα να εχουμε σοβαρη διοικηση και δικαιη κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχει δίκιο ο Προκοπίδης την ιδια γνώμη ,εχει η συντριπτική πλειοψηφία .Αρα ΑΣΕΠ εδώ και τώρα και μην το περιμένετε απο τον Μπάτση. Πρέπει να ασκηθεί πίεση. Αλλιώς ειναι κλεισμένη η τετραετία απο τις προεκλογικές υποσχέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ρωτήσεις τον κ.Χατζηδημητρίου αν στη θητεία του δε γίνονταν προσλήψεις ημετέρων...εξυπνάδες...να πούμε κάτι απλά για να πούμε κάτι...άϊντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα εσύ ΕΊΣΑΙ υπέρ του ρουσφετιού η υπερ του ΑΣΕΠ. Ετσι για να μην λέμε κάτι μόνο για να λέμε
      .....Σιγά μην απαντήσεις...

      Διαγραφή
  6. ΕΚΕΊ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΞΈΡΕΤΕ ΚΑΛΆ ΑΠΌ Η ΜΕΤΡΟΎΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ ολόκληρο δημόσιο γεμίσατε...... με τα κατόπιν ενεργειών σας και τώρα τα δίμηνα σας πόνεσαν!! Να γεράσω θείο, να σε κεράσω αξιοπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κάτι ξέρεις εσύ Προκοπίδη από ημετέρους και ρουσφέτια, από την εποχή ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το τι λέει ο κάθε άσχετος με την επιχείρηση δεν μ ενδιαφέρει, θα μιλήσω σαν άνθρωπος που ασχολείται με τον τουρισμό! Αν θα μπει σοι του Μπατση ή όχι είναι το τελευταίο, το θέμα ειναι να ανταποκρίνεται στην θέση. Πριν απο χρονια ειχαν γίνει προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και πέρασε κάποια κοπέλα που πληρούσε ολα όσα ζητηθηκαν από την προκήρυξη. Αποτέλεσμα να την απομακρύνουν αρων άρων από την γραμματεια και να την βάλουν σε μια άλλη θέση! Έμπαινε ο κόσμος μέσα και τον κοίταζε υπνωτισμενη, δεν ήταν αξία για την θεση την οποία προσληφθηκε από άποψη συμπεριφοράς! Θέλω να καταλήξω λοιπόν, οκ καλά τα πτυχία αλλα η δουλειά σε τουριστική επιχείρηση χρειάζεται κ αλλα που δεν ζητάει το ΑΣΕΠ, όπως ευγένεια και χαμόγελο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μέσα μέσα μην ξεχαστείς, κάνεις μαϊντανική εμφάνιση στην Αριδαία, εντελώς λαϊκίστικα. Εσύ όταν είχες εξουσία, ετερόφωτος βέβαια, τα έκανες όλα με διαφάνεια και αξιοκρατία; Μην κάνεις κριτική δεν δικαιούσαι..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπάτση κάνε ένα μεταπτυχιακό να τους τρελάνεις όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αριδαία νιους, κάνεις επιλογές στη δημοσίευση σχολίων ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λακη καλο παιδι εισαι καλα τα λες αλλα να μιλαει ενα στελεχος του ΠΑΣΟΚ για αξιοκρατια ελεος, ειναι ντροπη, ανθρωποι που μπαιναν κατα χιλιαδες στο δημοσιο και φτασαμε εδω που φτασαμε ειναι απαραδεκτο, αν αρχισω να γραφω ονοματα ποσοι κηφηνες απ την περιοχη βολευτηκαν δεν θα περασει το σχολιο, αστα Λακη καλα ειναι να κοιταμε και λιγο πισω, οσο για το αρθρο σου εχεις απολυτο δικαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΡΑΓΕ ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗΣ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ? ΨΗΦΙΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Προκοπίδης, στο θέμα των προσλήψεων. Το κακό έχει παραγίνει. Επειδή κάτι γινόταν στο παρελθόν, δεν πρέπει να σταματήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τον Λάκη δεν το ψήφισα αλλά είναι καλό παιδί. Βοηθάει όλους στο γραφείο του, χωρίς διακρίσεις.
    Ένας προμαχιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν θα απολογηθεί ο κ.Προκοπίδης για τα λάθη του ΠΑΣΟΚ. ΄Ελεος! Κι επιτέλους ο κόσμος πάει μπροστά, εξελίσσεται, δεν πάει πίσω... Θεωρώ ότι ο ίδιος είναι μια πολύ λογική φωνή μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα έπρεπε να συμμερίζονται την άποψή του που προκύπτει απ τις γνώσεις και την εμπειρία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Μπάτσης για να κάνει μεταπτυχιακό αγράμματε, πρέπει πρώτα να πάρει πτυχίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News