Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Δημήτρης Μπίνος: Αυτά είναι τα έργα που έκανε η σημερινή Δημοτική Αρχή στην πόλη της Αριδαίας

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, μπορεί εύκολα να κατανοήσει ο κάθε πολίτης το σημαντικό έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής, όσον αφορά στην έδρα του Δήμου Αλμωπίας, την πόλη της Αριδαίας.

Αυτή τη δημοτική περίοδο, η πόλη της Αριδαίας γνώρισε ένα σημαντικό έργο, με κορυφαίο την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου, το οποίο δικαιούται και υποχρεούται να έχει κάθε σύγχρονη πόλη. Όπως δικαιούται και υποχρεούται να έχει ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης και γι’ αυτό με πολύ μεγάλη προσπάθεια εξασφαλίστηκε το έργο της ύδρευσης, το οποίο θα υλοποιηθεί. Μεγάλη ήταν η ανάγκη για παιδικές και χώρους αναψυχής. Έτσι, αξιοποιήθηκε επιτέλους το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου δημιουργήθηκε ένας υπέροχος χώρος αναψυχής και παιχνιδιού και δημιουργήθηκε μια υπερσύγχρονη παιδική χαρά στην περιοχή κοντά στην Πολεοδομία (πάρκο Μπογδάνη). Ο σχεδιασμός όμως συνεχίζεται και έτσι σύντομα θα κατασκευαστεί μια υπερσύγχρονη παιδική χαρά με όλες τις προδιαγραφές στην περιοχή «Στάλιγκραντ», η οποία αξίζει να αναβαθμιστεί με αυτή την παρέμβαση. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για τη δημιουργία χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων και αναψυχής στο 2ο Δημοτικό σχολείο Αριδαίας, που θα λύσει και το πρόβλημα της αυλής.

Μία περιοχή με πλούσια πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά και με έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον, για αρκετά χρόνια δεν είχε έναν χώρο που να φιλοξενεί τις εκδηλώσεις της. Γι’ αυτό, συντηρήθηκε πλήρως το ανοιχτό θέατρο στο Δασάκι και σήμερα φιλοξενεί πολλά πολιτιστικά δρώμενα της Αλμωπίας και όχι μόνο. Όσον αφορά στην περιοχή Δασάκι, η στόχευση της Δημοτικής Αρχής είναι η δημοπράτηση του χώρου, αφού πλέον με τις ενέργειες που έγιναν η έκταση έχει παραχωρηθεί για πρώτη φορά από το Δασαρχείο στο Δήμο. Στόχος η αναβάθμιση της περιοχής.

Παράλληλα, έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις σε πολλά σημεία της πόλης, που για πολλά χρόνια ήταν παραμελημένα, όπως για παράδειγμα η περίπτωση του δρόμου κάθετα της Αθανασίου Διάκου (στο ύψος του Μασούτη), όπου για χρόνια ήταν ένας βούρκος και σήμερα έχει ανοιχτεί δρόμος και έχει απαλαγεί μια ολόκληρη γειτονιά από τη βρωμιά και τις εστίες μόλυνσης. Άλλο παράδειγμα, ο χώρος πέριξ της «λευκής αποθήκης», δίπλα στο 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας, όπου για πάρα πολλά χρόνια επικρατούσε η λάσπη και η βρωμιά. Η σημερινή Δημοτική Αρχή ασφαλτόστρωσε το συγκεκριμένο τμήμα και σήμερα χρησιμεύει και ως χώρος στάθμευσης. Επίσης, έγιναν πεζοδρομήσεις σε πολλά σημεία της πόλης, κεντρικά και μη, ώστε να υπάρχει καλύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση για τους πεζούς και δόθηκε έμφαση στο να φωτιστούν κεντρικές οδοί, όπως ο δυτικός περιφερειακός της Αριδαίας που έμενε για χρόνια στο σκοτάδι. Σε περιοχές που αντιμετώπιζαν προβλήματα, διαμορφώσαμε οχετούς ομβρίων υδάτων και λύσαμε χρόνια ζητήματα. Ασφαλτοστρώσαμε τμήμα της ΒΙ.ΠΕ. και συνδέσαμε με ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας την Αριδαία με την Πιπεριά.

Η Πλατεία Αγγελή Γάτσου αναπλάστηκε και αναδείχτηκε σημαντικά, με μια παρέμβαση που έδωσε ταυτότητα σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης. Παράλληλα, αναπλάστηκε και φωτίστηκε η νότια είσοδος της Αριδαίας, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και το έργο ανάπλασης της ανατολικής εισόδου της πόλης (περιοχή σχολείων και ΚΤΕΛ). Παρεμβάσεις ανάπλασης και συντήρησης πραγματοποιήθηκαν και στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο, καθώς επίσης και στην κεντρική πλατεία.

Στον τομέα του αθλητισμού, προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις στα γήπεδα της Αριδαίας, ενώ εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 2.040.800 ευρώ, που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (κλειστό). Παράλληλα, φιλοξενήσαμε και στηρίξαμε πολλές σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις στην πόλη της Αριδαίας.

Με λίγα κάναμε πολλά.!!! Ασχοληθήκαμε με τα αυτονόητα, που δυστυχώς δεν είχαν υλοποιηθεί για πολλά χρόνια. Δημιουργήσαμε σημαντικές υποδομές και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Η προσπάθεια συνεχίζεται…

Δημήτρης Μπίνος
Δήμαρχος Αλμωπίας





















12 σχόλια:

  1. Δημαρχε καλά τα λές εγώ το μόνο που θα πω ειναι ότι το δασακι απο τοτε που εμεινε δίχως ενοικιαστή έχει μείνει παρατημένο ενώ είναι ο μόνος ομορφος χώρος στην αριδαια,στην πλατεία αγγελή γάτσου έφυγαν δεντρα κ πρασινο και έγινε τσιμένο,στο ξενιτίδιο μπροστα κόπηκαν δεντρα κ μπήκαν λουλούδια,στο ταχυδρομείο μπροστά κόπηκαν δεντρα,γενικότερα απο το τμήμα του δήμου που βλέπω μια τάση να μην μείνει κανένα δεντρο σε ένα μέρος που στο μισό μετρο εχει νερό και θα επρεπε να είμαστε μεσα στο πρασινο,όπως η έδεσσα για παραδειγμα,κατα ταλλα ολα οσα αναφερεις τα έκανες κ μπραβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι κολημα ειναι αυτο με τα δεντρα ρε παιδια; οκ το πρασινο ειναι μεγαλη υποθεση αλλα παρκα με δεντρα που το ειδατε;9 στης 10 πλατεις στην Ευρωπη δεν εχουν ουτε λουλουδακι ακομα και στην ελλαδα ολες οι καινουριε πλατειες ετσι γινοντε, εσεις κολησατε στα δεντρα και το πετατε καθε φορα, Ρωμη Μαδριτη Βερολινο ολες οι πλατειαρες φαλακρες αλλα πανεμορφες, αντε ζαλιστε μας με τα δεντρα

      Διαγραφή
  2. Θα μπορούσε και καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άξιος μπράβο δήμαρχε,γιαυτό θα ξαναβγεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η πανέμορφη παιδική χαρά έχει αφεθεί στην τύχη της.Κρίμα.Καμιά φύλαξη καμιά συντήρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο δημος τα φτιαχνει! δεν φταιει ο δημος αν εμεις τα καταστρεφουμε!

      Διαγραφή
  5. Στην αψαλο πάντως μετά από 3 χρόνια και κάτι τώρα θυμήθηκαν να αλλάξουν έστω τις λάμπες κάτι ήταν και αυτό. Ααα καθάρισαν και μια φορά το ποτάμι δλδ τα έσπρωξαν παρακάτω ώσπου να βγει η φωτογραφία Ευχαριστούμε πολύ για τις 20 λάμπες που αλλάξατε μεγάλη έργο. Παρακαλώ να δημοσιευθεί το σχόλιο μού αν θέλετε να είστε ακριβοδικαιο site

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. ΜΗΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ!ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΤΟΣΑ (4)ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ .ΠΩ,ΠΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας παρακαλώ, μη δειχνεται έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως για παράδειγμα οι παιδικές χαρές ... δεν έχει παραδοθεί καμία, είναι κλειδωμένες, είναι μόνο για να χορταίνει το μάτι όχι για παιχνίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΥΡΙΕ ΜΠΙΝΟ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΣΩΣΑΝΔΡΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολλά έργα αλλα οι λακούβες παραμένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημαρχε τα χορτα στο λυκοστομο θα μας πνιξουν τα νεκροταφεια χαλια οι παιδικες χαρες το ιδιο το παρκο στην εισοδο του χωριου ελα να το δεις οι λακουβες παραμενουν γιατι τοση αδιαφορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News