Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Σχολείο στις 09:00 - Γαβρόγλου: «Τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλα ακόμη είναι υπό συζήτηση δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις

Για ένα μέτρο σωστό που ευνοεί και τα παιδιά και την εκπαιδευτική διαδικασία έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας αναφερόμενος στο θέμα της έναρξης των μαθημάτων στο σχολείο στις 09:00, μια ώρα αργότερα δηλαδή, ένα θέμα το οποίο έχει προκαλέσει θετικά σχόλια αλλά και αντιδράσεις.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Κώστας Γαβρόγλου μίλησε για μια σκέψη που είναι το αποτέλεσμα επαφών με την επιστημονική κοινότητα.

Όπως είπε θα συγκροτηθεί ομάδα με εκπαιδευτικός και στη συνέχεια θα αποφασιστεί τι θα γίνει. Θα υπάρξει συστηματική συζήτηση, ανέφερε ο υπουργός τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατό να κατηγορείται το υπουργείο από τη στιγμή που κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση και ξεκινάει και διάλογο. Όπως ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου οι επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι τα παιδιά αποδίδουν με καλύτερο τρόπο αργότερα.

Σε ό,τι αφορά στο Λύκειο και στο Γυμνάσιο ο υπουργός ανέφερε ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν επιπτώσεις, ενώ το μέτρο βρίσκεται υπό συζήτηση και για το Δημοτικό καθώς και εκεί, όπως είπε, τα παιδιά υποφέρουν.

Το θέμα είναι πως είναι το παιδί είναι πιο αποδοτικό και δεκτικό στην εκπαιδευτική διαδικασία, τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ευνοούνται και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

3 σχόλια:

  1. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΑΦΟΥ ΦΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλες οι αλλαγες που έρχονται είναι ήδη πραγματικότητα στο εξωτερικό.Τους πλησιάζουμε σιγά σιγά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο,τι του φανεί του Λολοστεφανή!!!!(Λαϊκή παροιμία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News