Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Μητσοτάκης για διάγγελμα Τσίπρα: Μόνο θλίψη και οργή - Επιμένει να διχάζει τους Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «ό,τι έκανε με τις φωτιές, το επαναλαμβάνει σήμερα με την οικονομία»

Εκλογές ζήτησε ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας το διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον πως συνεχίζει να λέει ψέματα και να σκηνοθετεί ψεύτικα γεγονότα όπως έκανε στο Μάτι το βράδυ της 23ης Ιουλίου.

Στη δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι διχάζει τους Έλληνες και πως το διάγγελμα στην Ιθάκη ήταν μια νέα παράσταση που προκαλεί μόνο θλίψη και οργή. «Ακόμη και σήμερα, που θα έπρεπε να πρυτανεύει η αυτογνωσία και η ενότητα απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος, επιμένει να διχάζει τους Έλληνες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «ό,τι έκανε με τις φωτιές, το επαναλαμβάνει σήμερα με την οικονομία». «Σε μια μόνο φράση μπορώ να συμφωνήσω μαζί του. Οι Έλληνες δεν είναι λωτοφάγοι. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», σημειώνει και χαρακτηρίζει ψεύτικο τον συμβολισμό της Ιθάκης.

«Δεν φτάσαμε στο τέρμα της διαδρομής. Σήμερα τελειώνει η φτηνή χρηματοδότηση, αλλά συνεχίζονται τα σκληρά μέτρα και οι βαριές δεσμεύσεις που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας. Έλεγε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια. Αντ’ αυτού, υπέγραψε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο (…) και τώρα αρχίζει το τέταρτο άτυπο μνημόνιο. Με λιτότητα διαρκείας. Νέες μειώσεις συντάξεων. Αυξήσεις φόρων και εισφορών. Εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα. Και πολύ αυστηρή επιτήρηση».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση, όσο υπάρχει η σημερινή κυβέρνηση (…) Ποιος πιστεύει ότι αυτά μπορεί να τα κάνει η σημερινή παρέα του Μαξίμου; Κανείς. Εξαπάτησαν, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Γι αυτό, η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη. Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο».

Όλη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

2 σχόλια:

  1. το κόμα σας κύριε Μητσοτάκη κυβέρνησε για δεκαετίες.Θα ήταν εκτιμητέα η σιωπή σας για κάποια χρόνια.Ευχαριστούμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί σιωπή; Καθ'όλο το διάστημα που κυβερνούσε το κόμμα του, όλοι οι αριστεροί συνδικαλιστές πίεζαν παντοιοτρόπως για παροχές, πέραν των δυνατοτήτων της χώρας (βλ. αντιδράσεις για το δόγμα της ήπιας προσαρμογής κλπ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News