Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Ο Γ. Σηφάκης σε Αρχάγγελο, Νότια, Περίκλεια, Φούστανη και Γραμματικό, στους πληγέντες κερασοπαραγωγούς

Ο Γ. Σηφάκης σε Αρχάγγελο, Νότια, Περίκλεια, Φούστανη και Γραμματικό, στους πληγέντες κερασοπαραγωγούς

Ο βουλευτής συναντήθηκε με τους πρόεδρους των Τοπικών Διαμερισμάτων, προέδρους συνεταιρισμών και πολλούς αγρότες και συζήτησε μαζί τους τα θέματα της ζημιάς, το γεγονός ότι ήδη ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ και θα επιδιωχθεί το συντομότερο δυνατόν να ετοιμαστούν τα πορίσματα.

Οι αγρότες τόνισαν ότι η οικονομική κατάσταση τους είναι πολύ δύσκολη με δεδομένη την τεράστια συμμετοχή του εισοδήματος από τα κεράσια στο σύνολο του εισοδήματος τους. Ζήτησαν να επισπευστεί η αποπληρωμή του 30% από τις περσινές ζημιές και να εξασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή διαδικασία εκτίμησης και πορισμάτων καθώς και πληρωμή των αποζημιώσεων για την φετινή ζημιά.

Ο Γιάννης Σηφάκης αφού υποσχέθηκε ότι θα επιδιωχθεί η συντομότερη δυνατή καταβολή του 30% από τις περσινές ζημιές (που υπολείπεται από την ολοσχερή τους εξόφληση για τα πορίσματα που έχουν στα χέρια τους) και ακόμη ότι θα επιδιώξει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση στους αγρότες μετά την έκδοση των πορισμάτων των φετινών ζημιών.

Ακόμη συζήτησε με τους κερασοπαραγωγούς για την ίδρυση οργανώσεων παραγωγών και ένταξης τους στο ΠΑΑ για χρηματοδότηση μονάδας τυποποίησης και συσκευασίας για το κεράσι (μόνο έτσι θα μπορέσει να πάρει ο αγρότης την προστιθέμενη αξία των προϊόντων του) ως την μόνη λύση για να μην «χαραμίζεται» η εξαιρετική καλλιέργεια της κερασιάς σε μια Περιφερειακή Ενότητα που παράγεται το 65% του κερασιού της χώρας. 



7 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ. ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΕΛΥΣΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ;ΦΑΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ηρθε ο βουλευτησ στο χωριο βολτεσ απο κει και απο δω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΛΥΠΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι δήλωση είχε κάνει ο πρόεδρος πέρυσι;
    Οτι οι σύριζα ειναι ανεπιθύμητοι στον αρχάγγελο;
    Αυτό ακριβώς εννοούσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΣΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΟΡΟΙΔΑ, ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ Κ ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΒΡΗΚΕΣ ΜΑΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΒΑΡΑΣ

      Διαγραφή
  5. α ρε Γιαννη σε δυσκολους καιρους ασχοληθηκες, ο κοσμος ειναι τρελλαμενος, μακαρι να μπορεσεις να βοηθησεις τον αγροτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγρότες γιατί συνεχίζετε να πιστεύετε σε ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις. Σας ξεπούλησαν και σας ξεπουλάνε για την καρέκλα για να μασάνε αυτοί και να σας έχουν δούλους. Ενωθείτε και απευθυνθείτε σε υπηρεσίες του κράτους παραβλέποντας αυτούς Το μόνο που σας κάνουν αυτοί είναι να σας πουλάνε σε ξένους πιστοί στο κόμμα που υπηρετούν για τη μάσα ΥΓ Σε παρακαλώ μη το κόψεις δεν βρίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News