Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Δήμαρχος Έδεσσας σε Γ. Σηφάκη: «Σε προκαλώ σε εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου στην Έδεσσα»

Απάντηση στη δημοσίευση του Βουλευτή Πέλλας κ. Γιάννη Σηφάκη

Με δυσάρεστη έκπληξη διάβασα το δημοσίευμα του Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη, με τίτλο "Κύριοι Δήμαρχοι Πέλλας και Έδεσσας διαβάσατε το κείμενο της συμφωνίας και διαφωνείτε; Αλήθεια;". Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την ανάλυσή του επί του κειμένου της συμφωνίας και την έκθεση των απόψεών του μιλάει για χούλιγκαν εθνικιστές, για φοβισμένους Δημάρχους που φοβούνται μήπως χάσουν ψήφους, για επαγγελματίες εθνικιστές, ακόμη και για τυχοδιώκτες... Σε κάποιο σημείο το κειμένου γράφει για ότι παρασύρουμε τον λαό "προπαγανδιστικά και με άφθονο χρήμα ποιος ξέρει από που;"!

Για να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη θέλω να επισημάνω ότι επί των θητειών μου δεν ξοδεύτηκε ούτε ένα ευρώ δημοτικού χρήματος για κανέναν σκοπό που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών μας! Το πανό που αναρτήθηκε στο Δημαρχείο το πλήρωσα από την τσέπη μου! Διότι αν και η δημαρχιακή αποζημίωση είναι πέντε φορές μικρότερη από την βουλευτική, έχω μάθει να πληρώνω τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνω!

Για το αν διάβασα το κείμενο της συμφωνίας, ναι, το διάβασα. Το διάβασα με προσοχή και διαφωνώ! Όχι μόνο διαφωνώ, αλλά με προσβάλει κιόλας! Όπως προσβάλει εκατομμύρια Έλληνες, που καλό θα ήταν να πάψουν να μας αντιμετωπίζουν ως αγράμματους που δεν έχουν διαβάσει και δεν ξέρουν...

Τώρα σε ότι αφορά στους χαρακτηρισμούς που προανέφερα θέλω να τονίσω ότι στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία! Προσωπικά είμαι φανατικός οπαδός (ίσως ο μοναδικός φανατισμός που έχω) του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, στο οποίο υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις και ο καθένας είναι ελεύθερος να υποστηρίξει την δική του. Στο πλαίσιο αυτό εκφράζω και υποστηρίζω τις απόψεις μου με σθένος, χωρίς να με επηρεάζουν χαρακτηρισμοί, που στο κάτω - κάτω δεν μου ταιριάζουν! Το γεγονός ότι οι απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μου ταυτίζονται με τις δικές μου με δυναμώνει και ατσαλώνει τη θέλησή μου να εκφράσω τις απόψεις μου με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Αν κάποιοι θέλουν να μου κολλήσουν ρετσινιές και ταμπέλες του εθνικιστή, του τυχοδιώκτη ή του ψηφοθήρα για μία βαθύτατα δημοκρατική διαδικασία έκφρασης των απόψεών μου, λυπάμαι, αλλά δεν θα τους το επιτρέψω! Λογοκρισία υπάρχει στις Δικτατορίες ή τις Δικτατορίες του Προλεταριάτου. Έχω μάθει να σκέφτομαι και να εκφράζομαι δημοκρατικά και αυτό είναι κάτι που δεν έχω σκοπό να το χάσω!

Επιπλέον, εγώ μιλάω και τραγουδάω εντόπικα. Μιλάω και τραγουδάω βλάχικα. Τραγουδάω ποντιακά τραγούδια. Δεν ξεχώρισα ποτέ κανέναν πολίτη και κανένα από τα χωριά μας! Λειτουργώ και θα λειτουργώ πάντα ενωτικά!

Και κάτι ακόμη.... η ανάρτηση του πανό στη Δημαρχείο της Έδεσσας είναι μία πράξη περηφάνιας και δεν μπορεί κανείς να με κάνει να ντρέπομαι γι' αυτή. Είναι μία συνειδητή πράξη αντίδρασης στην συμφωνία που υπερασπίζεται με τόσο σθένος - όπως είναι δικαίωμά του - ο Γιάννης Σηφάκης.

Με τον Γιάννη Σηφάκη μας χωρίζουν οι πολιτικές μας απόψεις, αλλά μας ενώνει η αγάπη μας για τον τόπο και οι κοινές μας προσπάθειες να κάνουμε βήματα για να πάμε μπροστά. Φυσικά, του αναγνωρίζω το δικαίωμα να έχει και να εκφράζει την άποψή του, που είναι διαφορετική με τη δική μου, αλλά δεν του αναγνωρίζω το δικαίωμα να με λέει τυχοδιώκτη και επαγγελματία εθνικιστή. Αν θέλει να βρει τέτοιους ας ψάξει στους κυβερνητικούς του εταίρους...

Επειδή, παρά τις βαριές κουβέντες που είπε, τον θεωρώ φίλο και συμπαραστάτη σε πολλές δράσεις και έργα του Δήμου Έδεσσας, τον καλώ σε εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου στην Έδεσσα, όπου τον προκαλώ και τον προσκαλώ να μας παρουσιάσει τις απόψεις του για τη συμφωνία, αλλά να ακούσει και τον αντίλογο. Μακάρι να μας πείσει, αλλά σε κάθε περίπτωση από αυτή τη διαδικασία θα είναι κερδισμένη η Δημοκρατία!

Δημήτρης Γιάννου
Δήμαρχος Έδεσσας

9 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Τι σωστος ρε φιλε ;που κλεινει το δημαρχειο; του παππου του τ αμπελι ειναι; Ο κοσμος φταιει εκει που δεν πηγε να του κατεβασει καμια και να κατεβασει και το πανο. Οσο για το ωραιος ας μη παρω θεση.....μπαμπαλα και οι δυο.

      Διαγραφή
    2. Τι σωστός ρε φίλε ?που δίνει και δίνουν κατ επέκταση το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας .
      Του παππού τους το αμπέλι είναι?
      Ο Παύλος Μελάς και πόσοι άλλοι αγωνιστές ,πέθαναν για τα αυτονόητα,πόσοι άλλοι αγωνιστές που λόγω συνθηκών δεν μιλούσαν καν ελληνικά, αλλά είχαν πολλά Καντάρια εθνικής συνείδησης και αφοσίωσης στον αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας ,απο τον συνασπισμό βουλγαροσκοπιανων
      Και εσείς τα διαγράφετε εν μια νυχτι χαρίζοντας τους τα πάντα !!!
      Τα πάντα που είναι τα πάντα για εμάς που κατοικούμε σε αυτή τη μεριά της Ελλάδας, ενω για εσάς φαίνεται οτι δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
      Ο κόσμος φταίει που δεν παει να τους κατεβάσει καμία και να κατεβάσουν αυτές τιε αισχρες και προδοτικες ανακοινωσεις περί τιμιας συμφωνίας και κέρδους απο μέρους μας.

      Διαγραφή
    3. Και τώρα θα βγουν τα προοδευτικά παπαγαλακια και θα πουν οτι το σχόλιο του 10:45 για να τους κατεβάσουν καμία ,είναι υγιής δημοκρατία και στάση,όπως κανουν τα τσιράκια τούς, ρουβικωνες και λοιποί αλληλεγγυοι,ενω το αντίστοιχο σχόλιο του 11:35 είναι ακροδεξιό και φασιστικό παραλήρημα.
      Δ.Κ

      Διαγραφή
    4. εσυ δε θες να καταλαβεις καν !

      Διαγραφή
  2. Ο ΣΗΦΑΚΗΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ Ή ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ; ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΕΣΥ Η ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟ,Η ΕΧΕΙΣ ΤΡΕΛΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ .

      Διαγραφή
  3. ΕΙΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΑΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΠΕΘΕΡΙΑΖΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΉ ΣΟΥ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΖΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News