Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Δήμος Έδεσσας: Τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες από το χαλάζι

Χαλαζόπτωση στο Δήμο Έδεσσας

Τις πληγείσες από τη σφοδρή χαλαζόπτωση περιοχές του Δήμου Έδεσσας επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου και ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σαμλίδης συνοδευόμενοι από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Βεροίας με επικεφαλής την προϊσταμένη κα Μαρία Παππά και από τους Προέδρους και κατοίκους των περιοχών και διαπίστωσαν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Η ζημία σε ορισμένες περιοχές είναι ολοκληρωτική, καταστρέφοντας ουσιαστικά την φετινή σοδειά των κερασιών.

Ήδη κλιμάκια του ΕΛΓΑ βρίσκονται στις περιοχές προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια πρώτη αυτοψία.

Πρόκειται για μια καταστροφή που θα επηρεάσει αρνητικά την τοπική οικονομία, καθώς τα αγροτικά προϊόντα αποτελούν την κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Δήμαρχός και ο Αντιδήμαρχος ζήτησαν από την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ να ξεκινήσουν άμεσα οι δηλώσεις και οι εκτιμήσεις από τους γεωπόνους.

Ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας κ. Μιχάλης Σαμλίδης δήλωσε: «Η καταστροφή στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση είναι τεράστια. Οι αγρότες μας είδαν τους κόπους μιας χρονιάς να χάνονται μέσα σε λίγα λεπτά. Δεν ζητούμε τίποτα παραπάνω από την Πολιτεία παρά να επιληφθεί για την άμεση έναρξη των εκτιμήσεων και τη δίκαιη καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες μας»

4 σχόλια:

  1. Ο μοναδικός κλάδος ειναι οι αγρότες που οταν πάθουν μια καταστροφή αποζημιώνονται , που το έχετε δει ρε αδέλφια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή είναι ο μοναδικός κλάδος ο οποίος πληρώνει αναγκαστικά ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ φίλε μου!!!! Εγώ θα το έλεγα αλλιώς: Πού το είδατε να πληρώνει κάποιος κάθε χρόνο τεράστια ποσά για ν' ασφαλίζει την παραγωγή του και στο τέλος όταν παθαίνει ζημιά να...μην αποζημιώνεται για το μέγεθος της καταστροφής του!!!!!!

      Διαγραφή
  2. διοτι αδελφε μου πληρωνω-ουμε 1500 ευρω τον χρονο υποχρεωτικα στον ελγα παθαινουμε ζημια η οχι ασφαλιζουμε σε ιδιωτικη ασφαλεια η οχι εχουμε παραγωγη εκεινη την χρονια η οχι...ας σταματησει ο ελγα να μην πληρωνουμε τιποτα κ να μην ζηταει κανεις τιποτα...οποιος θελει και εχει σε ιδιωτικη ασφαλιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μολις γινει αυτο που λες σε 5 χρονια δεν θα μεινει κανενας αγρότης

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News