Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Συγκίνησαν οι Άλμωπες! Αφιερωμένη στη Μαρία Παπαδοπούλου η 22η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων

Η Μαρία ήταν από τους ανθρώπους που αμέσως βάζεις στην καρδιά σου, από κείνους τους ανοιχτούς, που σχηματίζεις αμέσως εντύπωση για αυτούς. Την καλύτερη

Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε εις μνήμην της Μαρίας Παπαδοπούλου, μιας που οι φετινές εκδηλώσεις του Λ.Ο Άλμωπες ήταν αφιερωμένες στην μνήμη της.

Ο κόσμος που παρευρέθηκε ή έτυχε να το διαβάσει βρήκε πολύ συγκινητικά τα όσα γράφτηκαν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι βγήκαν αβίαστα και χωρίς πολύ σκέψη.

Η Μαρία ήταν από τους ανθρώπους που αμέσως βάζεις στην καρδιά σου, από κείνους τους ανοιχτούς, που σχηματίζεις αμέσως εντύπωση για αυτούς. Την καλύτερη…


«Η 22η συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων «Αλμωπία 2018», εφέτος, για τον σύλλογο μας, για τους διοργανωτές, το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και για τα μέλη και τους φίλους του Λαογραφικού Ομίλου Αριδαίας «Οι Άλμωπες», έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Οι φετινές μας εκδηλώσεις, είναι αφιερωμένες στην μνήμη ενός αγαπημένου μέλους, μιας αγαπημένης χορεύτριας, μιας αγαπημένης υποστηρίκτριας, μα πάνω από όλα μιας αγαπημένης φίλης. Είναι αφιερωμένες στην μνήμη ενός δικού μας ανθρώπου, της Μαρίας Παπαδοπούλου.

Η Μαρία έφυγε από κοντά μας πολύ ξαφνικά.. πολύ άδικα…. πολύ απρόσμενα. Ποιος δεν «πάγωσε» στο άκουσμα του χαμού της; Ποιος δεν δάκρυσε; Ποιος δεν θύμωσε για τον τρόπο που έχασε την ζωή της;

Η Μαρία, ήταν ένας άνθρωπος ζωντανός, γλεντζές, καλόκαρδος, φιλότιμος, συμπονετικός… πάντα εκεί για όλους, να ακούσει, να τρέξει, να δώσει λύση, να στηρίξει, να προσφέρει. Ένας άνθρωπος που πάντα εκείνη θα έδινε το έναυσμα να αρχίσουν οι χοροί, τα γλέντια, τα τραγούδια. Ποιος άραγε από όλους όσους την ήξεραν και την αγαπούσαν, δεν ακούει ακόμα και μέχρι σήμερα μέσα στα αυτιά του εκείνο το κελαρυστό γέλιο της, δεν βλέπει εκείνη την χαρούμενη λάμψη που είχαν τα μάτια της!

Για πολλά χρόνια η Μαρία ήταν δίπλα στους Άλμωπες. Ήταν η δεύτερη οικογένειά της. Ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του συλλόγου. Όλοι εμείς, οι φίλοι, οι συνχορευτές της , πάντα θα την θυμόμαστε και πάντα θα μας λείπει. Η Μαρία δεν θα υπάρχει μόνο σαν ανάμνηση μέσα από τις φωτογραφίες που κοσμούν τους τοίχους της αίθουσας του συλλόγου, μέσα από τις διάφορες εκδηλώσεις που πάντα ήταν παρούσα, αλλά το κυριότερο, θα υπάρχει μέσα στις καρδιές μας…. Και εκεί δεν πρόκειται να ξεχαστεί και να ξεθωριάσει ποτέ!

ΑΛΜΩΠΙΑ 2018 - 22η συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και ας αρχίσουν οι χοροί! Αφιερωμένη σε σένα Μαρία που μας βλέπεις από εκεί ψηλά …. Και νοερά, θα σε βλέπουμε να τους σέρνεις εσύ κουνώντας το μαντήλι, κάνοντας τις φιγούρες σου, τα τσαλίμια και τα καθίσματά σου!»

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News