Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Γεννηματά: Ζητάω εκλογές

Αρκετά με τα ψέματα και τα παραμύθια

Σε ομιλία της στην ολομέλεια της Βουλής, η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση πως οδηγεί τη χώρα σε ένα τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρήματα, λέγοντας το εξής: «Περιμέναμε να μας παρουσιάσετε την πρότασή σας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Θα μου πείτε: έχετε και εσείς αυταπάτες;»

«Αρκετά με τα ψέματα και τα παραμύθια. Η ελπίδα δεν ήρθε ποτέ. Η έξοδος οδηγεί σε νέο πρόγραμμα. Ο Αύγουστος οδηγεί σε έναν βαρύ χειμώνα» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, περιέγραψε τη μαύρη τρύπα που δημιούργησε: 200 δις κόστος η διαπραγμάτευση το 15', αφελληνισμός δημόσιας περιουσίας και παραγωγικής βάσης, εξάντληση της μεσαίας τάξης.

«Έχουμε υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον κατήφορο. Για αυτό ζητάω εκλογές. Γιατί θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του τόπου και του λαού» συνέχισε και προσέθεσε: «Η συγκυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση. Τα έχετε ήδη δώσει όλα: δημόσια περιουσία και τράπεζες με βλάβη για το δημόσιο 25 δις ευρώ. Διαλύσατε το σήμερα, υποθηκεύετε και το αύριο. Η έξοδος είναι τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρήματα».

«Έχετε επιλέξει στρατόπεδο. Υλοποιείται συντηρητικές επιλογές, για αυτό κάνατε μονομέτωπη επίθεση στη ΝΔ» υπογράμμισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Με βάση αυτές τις θέσεις άνοιξε τη βεντάλια της κριτικής: «Οι Έλληνες στρατωτικοί κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης, η Τουρκία μιλά για κυριαρχία στο Αιγαίο και στο Σκοπιανό προτάθηκε η πλέον αλυτρωτική λύση». Επισήμανε και την απουσία, καθώς και τη διαφορετική στρατηγική του Πάνου Καμμένου.

«Οι συσχετισμοί στη Βουλή δεν έχουν σχέση με τους συσχετιμούς στην κοινωνία. Είστε πια θλιβερή μειοψηφία» τόνισε και στηλίτευσε τις παρεμβάσεις τους θεσμούς (δικαιοσύνη, αυτοδιοίκηση κοκ).

Χαρακτήρισε «κροκοδείλια» τα δάκρυα της κυβέρνησης για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη. «Είναι δική σας δήλωση ότι «θα σας κάνουμε να μη βγαίνετε από τα σπίτια σας», δεν καταδικάσατε την επίθεση στον Κάρολο Παπούλια στη Θεσσαλονίκη και σημερα δείχνετε προκλητική ανοχή στη βία και την ανομία» σημείωσε.

Εστιάζοντας στην οικονομία μίλησε για... πεσκέσι στην επόμενη κυβέρνηση εννοώντας τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση. Όμως, κατηγόρησε και τη ΝΔ ότι αφήνει τον Αλέξη Τσίπρα να καθορίσει εν λευκό τις εξελίξεις περιμένοντας το ώριμο φρούτο.

Πολιτική αλλαγή- αξιόπιστη κυβέρνηση:

«Η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή και μία αξιόπιστη κυβέρνηση που θα υλοποιήσει την εθνική γραμμή» επανέλαβε την πάγια θέση της η Φώφη Γεννηματά και ζήτησε να εστιαστεί το βάρος της διαπραγμάτευσης στον ESM. Συνέδεσε την αναδιάρθρωση του χρέους με τη μείωση των πλεονασμάτων στο 2% και μίλησε για γραμμή άμυνας σε περίπτωση κερδοσκοπικών επιθέσεων στα ελληνικά ομόλογα.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στηλίτευση και την δημόσια αντιπαράθεση κυβέρνησης- Τράπεζας της Ελλάδος.

Μόνο η συναίνεση μπορεί να φέρει επενδύσεις, ανέπτυξε το σκεπτικό της για την επόμενη μέρα (ασφαλιστικά/φορολογικά κίνητρα, μείωση φόρων/εισφορών, ΣΔΙΤ κοκ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News