Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Άλμωπες: Τιμήθηκαν οι «γίγαντες» της τοπικής μας παράδοσης, άνθρωποι με ψυχή και μεράκι! (ΦΩΤΟ)

Σε μια εποχή που αμφισβητούνται ακόμα και τα αυτονόητα –όπως είναι η ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, εμείς είμαστε εδώ μαζί με αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους για να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της παράδοσης

Για 18η χρονιά ο Λ.Ο «Οι Άλμωπες» διοργάνωσαν το Σεμινάριο Χορού στο Λουτράκι.

Μια διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός και καταφέρνει να φέρνει κοντά ανθρώπους απ’ όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, με διαφορετική κουλτούρα, ήθη και έθιμα. Κι όμως, όταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι γίνονται μια μεγάλη παρέα, είναι σα να γνωρίζονται χρόνια και ο χορός τους ενώνει σε μεγάλους κύκλους.

Σήμερα είχα την τιμή να βραβεύσω παραδοσιακούς χορευτές από ολόκληρη την Αλμωπία και το Ν. Πέλλας, λεβέντες με ψυχή μικρού παιδιού, που μας έδειξαν πως χόρευαν τους χορούς, διδάσκοντας τη γνήσια Μακεδονική παράδοση.

Σε μια εποχή που αμφισβητούνται ακόμα και τα αυτονόητα –όπως είναι η ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, εμείς είμαστε εδώ μαζί με αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους για να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της παράδοσης.

Και μέσα από αυτούς τους ανθρώπους, οφείλουμε να τιμήσουμε και τους διοργανωτές αυτού του μεγάλου Σεμιναρίου, τους Άλμωπες και ιδιαίτερα τον Πέτρο Σέλκο που είναι η ψυχή της διοργάνωσης. Συγχαρητήρια και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου, που επιφύλαξαν μια ζεστή φιλοξενία σε όλο τον κόσμο που επισκέφτηκε την περιοχή μας. 

Δημήτρης Μπίνος
Δήμαρχος Αλμωπίας 
































1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητηρια στουσ ΑΛΜΩΠΕΣ αλλα και στον Δασκαλο Σελκο Πετρο για την διοργανωση των σεμηναριων τοσο στο Λουτρακι αλλα και σε αλλα μερη της ελλαδας με ελληνες και ξενους.Συμμετεχω μαζι του πολλα χρονια και συμφωνω με επαινετικα λογια ΤΟΥ Δημαρχου.Παραλληλα θελω να συγχαρω και την ΑΝΝΑ ΣΕΛΚΟΥ γυναικα του Πετρου για την μεγαλη βοηθεια που προσφερη σε ολες τις διοργανωσεις.
    σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News