Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Εισαγγελική δίωξη στον Σαββίδη και απειλή υποβιβασμού για τον ΠΑΟΚ

Αφορμή για τη δίωξη στάθηκαν τα γεγονότα στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής 

Πειθαρχική δίωξη στον Ιβάν Σαββίδη και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Η πειθαρχική δίωξη έγινε με βάση το άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα περί απειλών και εκφοβισμού αξιωματούχων.

Αφορμή για τη δίωξη στάθηκαν τα γεγονότα στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής (11/3) όταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο οπλοφορώντας. 

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Σας ενημερώνουμε ότι ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διαβίβασε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League δίωξη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. 

Τι προβλέπει το άρθρο 19 

Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ήαπαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας

3 σχόλια:

  1. Κρίμα που δεν θα προλάβει να παιξει με το Ρούλη.. γιατί θα ανέβει στην Α' του χρόνου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τολμηστε αν εχετε ορχεις, και σεις νεοδημοκρατες θα φατε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί "ξαφνικά" όλοι οι αντιπαοκτσήδες και οι πολιτικοί της ...κκάθαρσης(!!!) του ποδοσφαίρου παθαίνουν επιλεκτική αμνησία και έχουν επιλεκτική ευαισθησία; ΝΑΙ καταδικαστέος ο Σββίδης για την οπλοφορία. ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ. Αλλά ο Βαρδινιγιάννης που κράδαινε το περίστροφο; Ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ σε αγώνα επί Βαρδινιγιάννη έκανε σήμα αλα Παπανδρέου στη Λιάνη και πήρε την διμοιρία και έφυγε , ενώ οπλοφόρος ο Βαρδιγιάννης και το γύπεδο καιγόταν! Να μιλήσουμε για Μαρινάκη, Noor 1; Να μιλήσουμε για το γήπεδο της ΑΕΚ ΤΩΡΑ που γίνεται με χρήματα ΕΣΠΑ; Να μιλήσουμε για επισόδεια ατα γήπεδα Ολυμπιακού; Να μικήσουμε για τα στημένα; Το πρόβλημα είναι δηλαδή να εξυπηρετούνται κομματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα με ΠΡΟΣΧΗΜΑ το ποδόσφαιρο; Πολλοί οι ..τυφλοί και οι ανοιχτομάτηδες, για ίδια γεγονότα, αναλόγως ιδιοτελών συμφερόντων, και κομματικών. Αλα καρτ "αΊσθημα δικαίου" και "κάθαρση" ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΒΡΟΥΒΕΣ και τα δύο. Και φτου και από την αρχή...Ντροπή! Αλλά ντροπή και όσοι από εμάς μασάμε...και κάνουμε την οσφιοκαμψία άθλημα.. Το έχουν τερματίσει εκεί στην Αθήνα και έχουν κάνει την ξεφτίλα άθλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News